Yeni Volkswagen Polo, geçtiğimiz aylarda kamuflajlı haliyle kameralara yakalanmıştı. Şimdi ise ayan beyan ortaya çıktı.
Yeni Polo'nun dış tasarımında ilk olarak farlardaki değişim göze çarpıyor. İnceltilmiş ve daha sivri görünüme kavuşmuş. Üç parçadan oluşan ızgara değişmiş, iki parçalı olmuş. Sis farları da inceltme operasyonundan payını almış. Genel olarak ön tasarım, yeni çizgileriyle daha agresif bir görünüyor.



Arka tarafta da değişiklikler var. Kare yapıda olan stop lambalarının hatları biraz daha yumuşatılmış. Ayrıca arkaya doğru C sütunundan itibaren eğim verilmiş. Bu eğim şekli, son dönemde piyasaya çıkan HB modellerde bir hayli gözde.

İÇ MEKANDA SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN

Yeni Polo'nun iç tasarımda, dışını göre daha çok değişiklik bekleniyor. Yeni kokpit tasarımı, yeni multimedya sistemi, otomatik park pilotu ve anahtarsız giriş gibi gibi...

Kaputun altında ise bir sürpriz beklenmiyor. Zira markadaki motor seçenekleri bir süre önce değişmişti. Kısaca değinmek gerekirse; 1.0 litrelik 3 silindirli atmosferik motorun 65 ve 75 PS'lik seçeneklerle yeni Polo'da kendine yer bulması muhtemel. Öte yandan turbo versiyonda bu güç oranları 95 ve 115 PS'ye çıkıyor.

Yine de dizel cephesinde, markanın yeni geliştirdiği 1.5 litrelik motoru görebiliriz.

Öte yandan 6. nesline kavuşan Polo; Skoda Fabia ve Seat Ibiza'da olduğu gibi en yeni MQB platformu geliştirildi. Otomobilin Eylül ayındaki Frankfurt'taki fuarda resmi olarak tanıtılması bekleniyor.