Volvo S90, Volvo Cars tarafından ileriye yönelik atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. SUV ve station modelleri ile tanınan İsveçli otomobil üreticisi, şimdi de çok özel executive sınıf sedanı Volvo S90 ile premium sedan segmentinde gövde gösterisine hazırlanıyor.

En son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiye sahip olan Volvo S90, İsveç markasının devam eden değişim sürecinin bir diğer kanıtı.

Volvo Car Group Başkanı ve CEO'su Hakan Samuelsson, "XC90'ın lansmanı ile niyetimizi açıkça belli ettik. Açıklıkla ve kararlılıkla bu oyunda yer alıyoruz. Geçtiğimiz beş yılda gerçekleştirdiğimiz 11 milyar dolarlık yatırım ile Volvo Cars'ı yalnızca yeniden hayal etmedik, aynı zamanda güç kazanan ve amacına uygun bir Volvo Cars markası yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz" dedi.

Volvo S90, aynı zamanda temiz ve güçlü T8 Twin Engine plug-in-hybrid motorla da sunulacak. Ayrıca geniş sedan sınıfındaki en lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemlerine sahip.

Volvo Car Group Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, "Amacımız genelde tutucu olarak bilinen bu sınıfa tam anlamıyla yeni bir şeyler getirmek ve liderliğin ve güvenin göstergesi bir görsellik oluşturmak" diyor.

Volvo S90, dünyada bir ilk olan,  büyük hayvan algılama teknolojisini City Safety – Şehirde Güvenlik Sistemi’ne dahil ediyor. Bu teknoloji ile gece ve gündüz süresince, geyik, at ya da inek gibi büyük hayvanları algılıyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor. Volvo S90'da ayrıca, Volvo Cars'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir yatırım olan ileri şasi simulatöründen de yararlanıldı.

Volvo Car Group Ar-Ge'den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens, "Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış önemli bir adımı oluşturuyor. Volvo sürüş deneyimini değerlilik hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarladık" diyor,

Volvo S90, Detroit'te, NAIAS'da tanıtılacak.