Volvo XC90, önleyici ve koruyucu güvenlik performansıyla ilgili tüm testlerden (çarpışmaya dayanıklılık ve çarpışma engelleme) tam puan aldı. Volvo XC90 ayrıca, bugün yollardaki en güvenli otomobil olduğunun bir diğer ispatı olarak Euro NCAP testlerinden de en üst skorları almıştı.

Volvo Cars, Göteborg Güvenlik Merkezi Direktörü Cecilia Larsson, “IIHS’nin bağımsız test sonuçları bir kez daha gösteriyor ki, Volvo Cars’ta gerçekleştirdiklerimizle otomobil güvenliğini yeni bir boyuta taşımış durumdayız. City Safety- Şehirde Güvenlik Sistemi, patentli ön yapıya sahip ultra güçlendirilmiş çelik güvenlik kafesi, ileri düzeydeki kısıtlamalar ve standart otomatik frenleme sisteminin bir araya gelmesi benzersiz bir performans sunuyor” dedi.

Güvenliğin standart olduğu IIHS çarpışma dayanıklılığı kategorisinde ufak çarpışma, orta düzey çarpışma, yan ve çatı gücü, ön sınırlamalar ve koltuklarla ilgili testler yer alıyor. Volvo XC90, tüm bu testlerden en yüksek skorları aldı ve tüm yeni Volvo otomobillerde bulunan City Safety- Şehirde Güvenlik Sistemi sayesinde önden çarpmayı engelleme testinde “superior” skorunu elde etti. Önden çarpmayı engellemede alınan bu “superior” skoru, XC90’ı standart ekipmanla “2015 Top Safety Pick+” ödülünü alan birkaç otomobilden biri yaptı 

Cecilia Larsson, “Volvo Cars, 2020 yılında içerisinde ciddi olarak kimsenin yaralanmayacağı ya da ölmeyeceği otomobiller üretmekle ilgili bir vizyon ortaya koydu. Volvo Cars’ta bizim görevimiz gerçek yaşamla ilgili, normal hayatta karşılaşabileceğiniz güvenlik sorunlarını çözmek. Yakın zamanda yapılan araştırmalar otomatik frenleme teknolojimizin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Hiç şüphe yok ki, XC90 otomobil güvenliğinde yeni standartlar belirliyor” diye konuştu.

Volvo Cars, güvenlik buluşlarının pek çoğunda temel olarak gerçek kazalardan ve sigorta kayıt istatistiklerinden -Amerikan, İsveç ve kendi kayıtlarından oluşan- geniş bir veri tabanı kullanıyor.

City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, İsveçli firmanın ileri düzey çarpışmadan kaçınma fonksiyonuna verdiği çatı isim. City Safety, ön camda yer alan ileri düzey bir RaCam (Radar-Kamera) sayesinde üst düzey bir çarpışma önleme özelliği sunuyor, aynı zamanda birçok farklı durumda yayalar ve bisikletliler gibi kolay zarar görebilecek yol unsurları için de koruma sağlıyor.