Yeni seçeneklere dahil olacak benzinli 2.0 TSI motor 220 HP güç ve 350 Nm tork değerine sahip. Golf GTI’da da yer alan bu özel motor Tiguan'ın en güçlü benzinli motor seçeneği olarak geliyor. 6.5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza erişim sağlayan bu motor, 220 km/h maksimum hıza ulaşabiliyor.

 
2.0 litrelik TDI biturbo dizel motor 240 HP gücü ne 500 Nm tork değeri ile en üst noktada yer alıyor ve sürüş dinamik performansı ile göz dolduracak seviyeye erişiyor. Yeni biturbo, dört silindirli dizel direkt enjeksiyonlu motor ile Volkswagen, segmentin en güçlü dizelini sunuyor. Tiguan 2.0 TDI’nın güç tedarik etme şekli sadece dinamik değil aynı zamanda verimli. Tiguan biturbo 0'dan 100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı 228 km/s olarak üst sınırlara yerleşiyor.


2.0 litrelik TDI motor ile Tiguan, 100 km’de 6.4 litre yakıt tüketim değerine sahip. Ayrıca, Tiguan biturbo motorun gücü tasarımda da yansıyor. Otomobilin arka kısmında dikdörtgen egzoz boruları yer alıyor. Bu da Tiguan biturbo modelinin serinin en güçlü temsilcisi olduğunu gösteriyor. Her iki motor seçeneği de Highline donanım paketi ile sunulurken, 7 kademeli çift kavramalı (DSG) otomatik vites ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle çalışıyor.


Yüksek performans ve yakıt ekonomisini bir arada sunan bu motor seçeneklerinin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz gelen bilgiler arasında yer almıyor.