Volkswagen, Touareg modelinin üçüncü neslini kapsamlı iyileştirmelerle yeniledi: ön ve arka tasarım hatları keskinleştirildi, başta ekranlar olmak üzere teknoloji seviyesi yükseltildi, iç mekana üst seviye premium dokunuşlar yapıldı. Ön taraftaki yeni geliştirilen HD Matrix farlar, bagaj kapağı boyunca uzanan yatay LED ışık çizgisi ve animasyonlu  LED arka aydınlatma, Yeni Touareg’in en dikkat çekici özellikleri arasında. Yeni Touareg, Elegance ve R-Line olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle 15 Kasım’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuldu.
 
Üçüncü nesli ile Volkswagen tarihindeki en önemli ürün ve teknoloji hamlesi olan ve bu anlamda bir kilometre taşı olarak Volkswagen'in premium sınıftaki iddiasını ortaya koyan Touareg, artık daha teknolojik ve daha konforlu.
 
Yenilenen Touareg’in ilerici teknoloji seviyesi, üst düzey kaliteye sahip iç mekanı ve gücünü motor sporları geçmişinden alan üstün yol tutuşu ile Volkswagen markasının premium konumlandırmasını daha da güçlendirdiğini söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Touareg ile gösterişi sevmeyen, premium deneyim yaşamak isteyen, mütevazı bir hedef kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz.” dedi. 
 
Öncü model  ve Yeni aydınlatma sistemi
Volkswagen, geleceğin teknolojilerini her zaman ilk olarak Touareg’de kullanmış, daha sonra bu stratejinin bir parçası olarak Touareg, diğer modellerin gelişmesine katkı sağlamıştır. Yeni Touareg'de de yine bu ürün stratejisinin yansımalarını görüyoruz.
 
Yeni Touareg, dünyanın en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan HD Matrix farlarla pazara sunulan ilk Volkswagen modeli. 38.000'den fazla yüksek çözünürlüklü mikro LED pikselden oluşan matrix farlar yolu her zamankinden daha iyi aydınlattığı için sürücü ve yolculara en üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlıyor. Bu HD Matrix aydınlatma sisteminin yakın zamanda diğer SUV modellere de aktarılması planlanıyor.
 
Yeni IQ.LIGHT HD Matrix farların bir diğer avantajı da göz kamaştırmayan uzun farlar. Etkileşimli LED’ler karşıdan akan trafik ve öndeki araçlar için maskeleme alanının her zamankinden daha kontrollü olmasını sağlıyor, böylece uzun farlar sürekli açık bırakılabiliyor. Yeni Touareg, aracın içinde bulunduğu şeritlerin arasına interaktif bir ışık halısı yansıtıyor. Şerit takip asistanı ile birleşerek, karanlık ve otoyol çalışmalarının olduğu dar yollarda bile araç sürmek çok kolay bir hale geliyor.
 
Daha keskin tasarım
Yeni premium SUV model, yeni ön ve arka tasarımıyla hemen fark ediliyor. Ön tarafta radyatör ızgarası, farlar ve ön tamponun oluşturduğu üniteye yeni bir görünüm kazandırılmış. Logoya uzanan LED ışık şeridi, 3 lensli animasyonlu LED farlara uzanıyor. Alt bölümde ise genişleyen tampon tasarımı dikkat çekiyor. Arka kısımda kesintisiz yatay LED ışık şeridi ve kırmızı aydınlatmalı Volkswagen logosuyla görünüm daha da keskinleşiyor. Bugüne kadar Türkiye’de sunulan Volkswagen modelleri arasında ilk defa Yeni Touareg’de aydınlatmalı Volkswagen logosu kullanılıyor. Aracın şıklık ve farklılığına katkı sağlayan yan aynalardaki Volkswagen logolu dış ambiyans aydınlatması, kapılar açıldığında Volkswagen logosunu zemine yansıtıyor. Touareg’e özgü bu yeni dış ambiyans aydınlatması tasarımı, Yeni Touareg’in şıklığını her ortama taşıyor.
 
İç mekanda artan kalite hissi ve teknolojik geliştirmeler
Touareg’in iç mekanının yüksek kalite düzeyi daha da geliştirildi. Örneğin, orta konsol detayları artık eskisinden daha yumuşak ve ekstra konforlu. Kapı içlerinde ve konsolda bulunan çift dikiş detayları, premium hissi artırıyor. Ayrıca iki ayrı bölgede birbirinden farklı 30 renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatma iç mekanı daha keyifli hale getiriyor.
 
Yenilenen Touareg’de, bilgi-eğlence sisteminin kullanımı optimize edildi. Discover Pro Max’e getirilen çeşitli işlevler arasında şerit detaylarını gösteren hassas navigasyon, yüksek çözünürlüklü HD harita verileri ve sezgizel kullanım sayılabilir. Bunlara ek olarak, standart sesli komut sistemi de iyileştirildi. Akıllı telefonlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazların daha hızlı şarj edilmesini sağlamak için USB-C bağlantılarının şarj kapasitesi 45 Watt’a (daha önce 15 watt) çıkarıldı.
 
Verimli sürüş destek sistemleri
Touareg’de çok sayıda kullanım kolaylığı ve sürüş asistan sistemi standart olarak sunuluyor: Yarı otonom sürüş asistanı "Travel Assist", Adaptif hız sabitleyicisi "ACC", gelişmiş çarpışma hazırlığı "PreCrash 360", Kavşak asistanı "Front Cross Traffic Assist", ön bölge asistanı "Front Assist", Şerit değiştirme asistanı "Side Assist", şerit takip asistanı "Lane Assist" ve acil durum asistanı "Emergency Assist", Akıllı park asistanı "Intelligent Park Assist". Ayrıca, araçta Gece Görüş Sistemi “Night Vision” opsiyonel olarak sunuluyor.
 
Güç aktarma organı ve süspansiyon
Yeni Touareg, makyajlı versiyonunda da bir önceki versiyonuyla aynı güç aktarma sistemiyle piyasaya sürüldü. Araçta yüksek verimlilik sunan, 3.0 litrelik 6 silindirli, 286 beygir güç ve 600 Nm tork üreten turbo dizel motor kullanılıyor. Standart olarak 8 ileri otomatik şanzıman ve 4MOTION sürekli dört tekerlekten çekiş, bir arada sunuluyor. Teknik olarak güncellenen havalı süspansiyon sayesinde premium modelin sürüş özellikleri daha konforlu hale getiriliyor.
 
Popüler premium SUV’un başarı öyküsü
Touareg, 2002 yılında Volkswagen’in ilk SUV modeli olarak piyasaya sürüldü. Volkswagen markası, seçkin modelin öncülüğü sayesinde sayılı global SUV tedarikçilerinden biri haline geldi. Touareg, bugün son derece başarılı bir model olarak Volkswagen’in ürün gamının en üstünde yer alıyor. Touareg ile birlikte geliştirilen teknolojiler, markanın alt modellerine de yansıtılıyor. Hem şehir içi, hem off-road hem de uzun yolda konforlu bir sürüş vadeden model, piyasa çıktığı 2002 yılından bu yana dünyada 1.1 milyondan fazla, Türkiye’de ise 3.700’ü aşan müşteri ile buluştu.