Yeni Jeep Wrangler'ın lansmanına yaklaştığımız vakitte "JL" kod adlı araca dair daha çok detaydaha geliyor. Yeni Wrangler'ın kasım ayında üretime gireceği, ön üretim hazırlıklarının ise "çok daha erken" başlayacağı doğrulandı.

Jeep, yeni Wrangler için her şeyi hazır etmek için Toledo fabrikasındaki ekipmanları revize etmek için fabrikayı nisan ayından itibaret 6 aylığına kısmen kapatacak. Bu hamle ile birlikte Cherokee'nin üretimi 23 Aralık'ta eski Compass ve Patriot'ın montajının durdurulduğu Chicago'daki Belvidere fabrikasına taşınacak. 

JK jenerasyonu, Wrangler pick-up modelinin üretimi için tesis hazırlanana kadar, yani mart 2018'e kadar banttan inmeye devam edecek.

Bu durumda iki jenerasyon piyasada yaklaşık 5 ay boyunca - kasım 2017 ile mart 2018 arası - birlikte bulunacak. Bu birlikteliğin daha uzun sğrebileceği de iddialar arasında.

JK kodlu neslin yakın gelecekte piyasadan çekilmeyecek olması mantıklı zira Jeep araca altı farklı özel versiyon getirmeyi planlıyor - Sport Freedon, Sahara Winter, Sport Big Rear, Sahara Chief, Sahara Smoky ve Rubicon Recon.