Geçtiğimiz aralık ayında ilk detaylı görselleriyle karşımıza çıkan ve makyaj niteliğinde değişimler aldığı görülen yeni model üzerinde kullanıcıların en çok dikkatini çekecek olan şey motor seçeneği olacak. Beklediğimiz gibi Jeep Wrangler ile birlikte sunulmaya başlanan 2.0 litrelik benzinli motor seçeneğinden mahrum bırakılmayan Cherokee, tasarımıyla ürün gamındaki diğer tüm kardeşlerinden ayrılmaya devam edecek. FCA grunun Ram 1500 ile karşımıza çıkarttığı diyet programının bir benzerine maruz kalan Cherokee’de de 90 kilogram gibi hatırı sayılır bir ağırlık kazanımı söz konusu.

Yenilenen Jeep Cherokee’nin gerek dış gerekse iç detayları önceki dönemde kendisini gösterdiği için odağımızı ilk olarak motor ve teknik detaylar üzerine yoğunlaştırıyoruz. Baktığımızda yeni eklenen seçenekle birlikte toplamda üç farklı motorla satın alınabilecek olan Cherokee’de hacim seçenekleri 2.0 dört silindir turbo, 2,4 dört silindir ve 3,2 V6 olarak şekilleniyor. Çoğu pazarda ilgi göreceğini düşündüğümüz Start/Stop teknolojisine sahip 2.0 litrelik motor 270 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Diğer teknik değerler 2.4 litrelik sıralı dört silindirde 180 beygir, 3.2 litrelik V6’da ise 271 beygir güç ve 324 Nm tork olarak kağıt üzerine yansıyor. Yazılımsal olarak oranları iyileştirilmiş 9 ileri otomatik şanzımanla kombin edilen motorlarla ilgili merak edilen tüketim değerlerinin ise henüz açıklanmadığını da belirtmekte fayda var.

Kokpit bölümü daha kullanıcı dostu hale getirilen Cheroke’de ufak çaplı tasarım oynamaları da göze çarpmıyor değil. Klima çıkışlarıyla birlikte kendisini hissettiren bu güncellemede telefon ve cüzdan gibi ufak çapta eşyaların yerleştirilebilmesi için ek bölümler yer alıyor. Merkezde Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8,4 inç‘lik multimedya ekrana (Baz donanımda boyut 7 inç oluyor.) ise yeni Compass’tan hatırlamamız mümkün. Jeep ekibi arka bölümde seyahat eden yolcular için de ek bir USB çıkışını araca ekleyerek uzun yolculuklarda fark edilebilecek güzel bir hamleyi de es geçmemiş. Uzun yolculuk demişken bagaj hacminin de 793 litreye çıkartıldığını da belirmeden geçersek olmaz. Latitude, Overland ve Trailhawk olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle satın alınabilecek olan Cherokee’de araziye en hazır versiyon tahmin edebileceğiniz üzere Trailhawk olacak.

Kırmızı ve siyah renk kombinasyonuyla kendisini gösteren Trailhawk’ta 17 inç jant seti ve arazi lastikleri araca eklenirken, süspansiyonların yüksekliği artırılırken sis farları sınırların genişletilmesi düşünülerek daha üstte konumlandırılıyor. Bunun yanı sıra dış bölüme yapılan makyaj kapsamında tampon ve ışıklandırmaları önemli oranda elden geçirilen Cherokee’nin ızgaralarında da çizgisel farklılıklar mevcut. Önümüzdeki günlerde tüm teknik detaylarıyla karşımıza çıkmasını beklediğimiz 2019 Cherokee ile ilgili düşüncelerinizi bizlere yorum olarak iletebilirsiniz.