Tasarımı, iç mekanı ve yeni teknolojik donanımlarıyla fark yaratmaya hazırlanan Octavia, Mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak…

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, 3 nesliyle toplamda 5 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan Octavia ailesinin kapsamlı bir şekilde yenilendiğini hatırlatarak, “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de markamızın en çok satan modeli konumundaki Octavia’nın yenilenmiş versiyonu, Skoda’nın bu yılki önemli kozlarından biri olacak” dedi. Bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüyerek geçtiğimiz yılı 28 bin 876 adetlik satışla kapattıklarını, bunun 12 bin 853 adedini Octavia’nın oluşturduğunu hatırlatan Senyücel, “Octavia, perakende satışlarımızın yanı sıra filo atağımızın da önemli bir unsuru. Filo satışlarımızda Octavia’nın önemli bir payı bulunuyor. Yenilenmiş haliyle Octavia’nın, özellikle bu yıl büyüme beklediğimiz filo pazarında önemli bir oyuncu olmaya devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Senyücel, ” Başta Kodiaq ve yenilenen Octavia gibi çarpıcı yenilikler sergileyeceğimiz 2017 yılında, %15-20 seviyelerinde bir pazar daralmasını öngörüyoruz. Daralan Pazar koşullarında öncelikli amacımız 2016 yılında ulaşmış olduğumuz pazar payını muhafaza etmek olacaktır. Yeni modellerimiz ile birlikte yeni açılan ve açılacak Yetkili Satıcılarımızın getireceği hareketlilikle oluşacak talebe bağlı olarak Pazar payımızı artırmak için karşımıza çıkacak fırsatları değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

    

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel

Akıllıca düşünülmüş zengin fikirler

Tüm Skoda modellerinin karakteristiği haline gelen, konfor ve kullanışlılık için geliştirilmiş unsurlar, yenilenen Octavia ailesinde daha da zenginleştirildi.  Örneğin tabanı, pet şişenin kapağını tek elle açabilmeye olanak tanıyacak şekilde tasarlanmış yeni şişe tutucu, bunlardan biri. Ayrıca ısıtmalı direksiyon simidi, arka koltuktakiler için iki USB girişi, ön koltukların sırtlıklarında bulunan açılabilir sehpalar ve kişiselleştirilebilen anahtar da, Octavia’da bulunabilecek özelliklerden. Octavia Combi’de ise bagajda bulunan ve araç çalışır durumdayken pilini şarj edebilen çıkarılabilir bir fener mevcut. 

Geçen yılı rekor seviyede kapattık!

“Geçen yılı kendi açımızdan rekor seviyede kapattık. Yaklaşık 28 bin 900 adetle kapattık.  Daha önce paylaştığımız, ulaşmak istediğimiz hedefimize çok ufak bir basamak kalmıştı aslında. Buna sebep, malum pazarın çok dalgalanması oldu. 2016, çok enteresan bir yıldı. Hem ticaret açısından hem de Türkiye açısından inişli çıkışlı, acılarla, mutluluklarla dolu bir yıl oldu.  Sektörde zaten en yüksek binek pazarı gerçekleşti. Bizim için de öyle. Yüzde 33 civarında bir büyüme performansımız oldu. Dolayısıyla pazardan kat be kat büyüdük. Binek araç pazarında yılı 11. sırada kapattık. Tabii en çok satan modellerimiz de Octavia ile Superb oldu. Toplam satışlarımızın yüzde 70’ini bu modeller oluşturdu. 8 bin adet civarında Superb satışımız var. 

Filo pazarında en çok tercih edilen 10 markadan biri

“Geçen yıl toplam satışlarımızın yüzde 29’u filoydu. Biz filoda hızlı büyüyen bir markayız. Skoda zaten Doğu Avrupa ve Batı Avrupa da dahil olmak üzere, filo pazarında en çok satılan 10 markadan biri. Hatta bazı ülkelerde ya ilk sırada ya da ilk 3’te. Dolayısıyla bizim de Avrupa’yla olan makasımızı kapatma gibi bir hedefimiz vardı. Açıkçası filo şirketlerinin beğenisi , nihai müşterimizin markamızı tercih etmesi ve tekrar kiralamaları, özellikle Octavia’yı çok tercih edilen bir ürün haline getirdi. Octavia hakikaten çok iyi bir araç. Her segmente hitap ettiği için şirketlerin üst düzey yöneticileri, orta kademeli yöneticiler, daha düşük bölge yöneticilerinin şirket aracı olarak alınıyor. Bu bizim için mutluluk verici. "

Hedefimiz yüzde 4 Pazar payı

“Geçen yılki 29 bini tutturabilmek, öncelikli hedefimiz tabii ki. En az yüzde 4 pazar payı elde etmek gibi bir hedefimiz var. Geçen yıl Ocak ayında 715 adet perakende satmışken, 2017 Ocak ayında 925 adet sattık. Şu an Kodiaq gelecek. Kodiaq’a müthiş bir talep var. Kodiaq’ın hedefi bu yıl için Nisan ayından itibaren 9 ayda 2.300 adetler seviyesinde. Octavia’da ise 8 binin altında hedefimiz yok bu yıl. Biz perakende satışlarla büyüyen bir markayız. Perakende satış tarafındaki durumumuzu korumayı hedefliyoruz. Yeniden yapılanmanın sonucunda 40 adet yetkili satıcı sayısına ulaştık. Bu yıl ve gelecek yılla birlikte 5 adet daha yetkili satıcıyı teşkilatımıza katıyor olacağız. Serviste de çok büyük bir büyüme var. 2015 yılında dünyada satış sonrası hizmetlerde Skoda’nın en iyi distribütörü seçilmiştik. Bu bayrağı devam ettirmekte kararlıyız.” 

Yeni Birlik Gazetesi otomotiv editörü Ahmet Çelik de Skoda Octavia’nın Portekiz’de yapılan basın lansmanındaydı.

4 yıldır Skoda Genel Müdürü olarak görev yapan Tolga Senyücel, rakamsal anlamda başarılı bir grafik çizerken; Skoda algısının olumlu yönde gelişmesindeki payı da büyük. 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır