Yapılan revizyonlarla Captur, Renault’nun yeni SUV’leri ile aynı çizgiye geldi. Yeni full LED farlar, yeni ön panjur, tamponlar ve C şekilli LED gündüz sürüş ışıkları bu revizyonlardan bazıları. Renault mevcut paletine üç yeni renk daha ekledi: Atacama Orange, Ocean Blue ve Amethyste Black (Initiale Paris versiyonu için). Yeni Platine Grey seçeneği ise tavan rengi için sunuluyor. 

Müşteriler 30’dan farklı renk kombinasyonu oluşturabiliyor. Sabit cam tavan da güncellemenin bir parçası ve iki renkli otomobillerde opsiyonel olarak sunuluyor. Cam tavan daha aydınlık ve ferah bir kabin ortamı yaratıyor. Renault ayrıca iç kabinde materyal kalitesini yükseltti, kapı panellerini ve tüm döşemeleri yeniledi, LED tavan aydınlatması ekledi. Müşteriler üç farklı multimedya sistemi arasından seçim yapabilecek, en üst seviye R-Link Evolution sistemi 7 inç dokunmatik ekran, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri, 3G bağlantı ve standart Android Auto özellikleriyle geliyor.

Renault ayrıca modele bir Initiale Paris donanım seviyesi de ekledi. Böylece Captur’un daha lüks bir seviyede konumlanması amaçlanıyor. Bu versiyonda özel krom ön panjur, metalik gri ön ve arka koruyucu plakalar, sekansiyel LED sinyal lambaları ve özel renk seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Initiale Paris özel 17 inç alaşım jantlarla geliyor.

Bu versiyonun iç kabininde direksiyon ve konsol dahil Nappa deri döşemeler, ayrıca serinin geri kalanında opsiyonel olarak bulunan araç içi teknolojilerin tamamı yer alacak. 

Yeni Renault Captur dört motor seçeneğiyle gelecek. Bunların ikisi dizel, ikisi ise benzinli. İki dizel seçenek dCi 90 ve dCi 110 Durdur&Başlat özeliğine sahip. DCi 110, 110 hp güç çıkışı ve 1750 rpm’den itibaren 260 Nm tork sunuyor. 

Benzinli seri Tce 90 ve Tce 120’den oluşuyor. Bu motorlar manuel ya da çift debriyajlı otomatik şanzımanla çalışabiliyor.