Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, koordinatörlüğünü üstlendiği yerli otomobille ilgili çalışmalarda gelinen aşama hakkında bilgi verdi. "Zonguldak Ekonomi Zirvesi"e katılan Hisarcıklıoğlu, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir'in 100 yıl sonra hayata geçen Filyos Vadi Projesi'nde yerli otomobil fabrikası kurulması talebiyle karşılaştı. Demir, "Yerli bir otomobil için bir merkez oluşturulacaksa Filyos Vadi Projesi bu iş için biçilmiş bir kaftandır. Bu konuda Batı Karadeniz'in yeni sanayi hamlesinin yapılacağı yerli otomobille ilgili bir insiyatif bekliyoruz" dedi.

"YAKINDA AÇIKLIYORUZ"

Yerli otomobilin Filyos Vadi bölgesinde yapılması talebine cevap veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yerli otomobili ben yapacak olsam emrin olur diyeceğim, işi bitireceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız 'babayiğit arıyoruz' dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle yatırımı yapacak babayiğitlerle görüştük. Bu pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sarp Sınır Kapısı'nın denetlenmesi sırasında onayını aldık. İnşallah pazar günü görüşmelere başlıyoruz" dedi.

ÖZEL SEKTÖR PROJESİ OLACAK

Türkiye'nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitlerin olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber çalıştık. Yakında bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabi bu bir devlet projesi değil, özel sektör projesi olacak. Özel sektörümüze biz de diyeceğiz ki, bakınız benden Filyos, Kdz. Ereğli de buna talip. Talipli olan birçok yerimiz var. Antep var, Adana var, Kayseri var" diye konuştu.