İspanya'nın Barcelona kentinin ev sahipliği yaptığı Mobil Dünya Kongresi'nin (MWC) koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilmesi, Türkiye'nin otomobilini de etkiledi. Yerli otomobil çalışmalarını üstelenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG),geliştirdiği elektrikli suv modeli normal şartlarda 24-27 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek MWC'de sergilemeyi planlıyordu. Fakat, etkinliğin iptal olması TOGG'un planlarının en az 6 ay, en çok da 1 yıl ertelenmesine neden olduğu gibi yerli otomobilin ilk dünya lansmanı da iptale kurban gitmiş oldu. Normal şartlarda 24-27 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek etkinliği organize eden GSM Birliği (GSMA),33 yıllık tarihinde MWC'yi ilk kez iptal etti.
Kararın arkasında yatan sebep ise koronavirüs salgını olarak açıklandı. Aralarında Sony, Amazon, Deutsche Telekom, AT&T, Vodafone ve Intel'in olduğu birçok şirket fuara katılmayacaklarını daha önce duyurmuştu.
Bu kapsamda, 27 Aralık 2019 günü Türkiye'ye tanıtılan elektrikli SUV modelin, dünyaya bir teknoloji fuarında gösterilmesi planlanıyordu. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, aracın tanıtımının yapılacağı etkinliğin ise, bugün iptal edildiği açıklanan Mobil Dünya Kongresi (MWC) olacağını düzenlediği basın toplantısında bildirmişti.