Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından kesintisiz olarak 7’nci kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2022” yarışmasının sondan bir önceki etabı olan test sürüşleri gerçekleştirildi.  
OGD üyeleri haziran ayındaki ikinci oylama öncesinde gerçekleştirecekleri test sürüşü için İstanbul Park’ta bir araya geldi.  Üyeler 7 finalist otomobil olan “Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka ve Renault Taliant’ı test ettiler. Düzenlenen test sürüşü etkinliğinde otomobillerin yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-performans özellikleri değerlendirildi.
 
Test sürüşünün ardından final oylaması sonucunda en fazla puan alarak kazanan aday, 7 Haziran 2022 Salı günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.
 
Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları, Bosch, ALJ Finans ve TÜVTÜRK sponsorluğunda gerçekleşen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2022” yarışmasında ayrıca, “Yılın Tasarımı”, “Yılın Basın Lansmanı” ve “Yılın İnovatif Projesi” dallarında da ödül verilecek.