VW'nin resmi olarak sergilenecek olan altıncı nesil Ford Fiesta rakibi, son zamanlarda Güney Afrika'da kamuflajsız yakalanmıştı. Markanın, Wolfsburg'daki yıllık toplantısında önümüzdeki ay üretimine başlayacağı teyit edilirken, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gösterilmesi bekleniyor.

En yeni Polo, 42. üretim yılı için yeni bir platform, güncellenmiş motorlar, gözden geçirilmiş süspansiyon ve bir dizi teknik geliştirmeyle yeniden tasarlandı. Sekiz yaşındaki selefinden daha büyük ama daha hafif.

Polo, yeni görüntülerde görüldüğü gibi, VW yetkililerinin öne sürdüğü daha dinamik görünüşlü bir dış görünümü, satış ebatlarını genişletmeye yardımcı olacaklarını belirtti.Yeniden tasarlanan farlar, daha az eğimli bir tavan çizgisi ve daha yapılandırılmış bir arka uç tasarımı, Volkswagen'in Almanya'daki tasarım merkezindeki yeni Polo'nun kil modelinin yakın tarihte görülen unsurları arasında yer aldı ve bu en yeni resimlerde görüldü.

Yeni Polo, yeni Seat Ibiza ve yeni nesil Skoda Fabia'yı içeren Volkswagen Grubu'nun sözde A0 segment modelleri için geliştirilen tamamen yeni bir MQB tabanlı yapı için bugünkü modelin eski PQ25 platformundan kurtuluyor. Yakınlarda çıkarılan yeni İbiza'daki değişiklikleri yansıtan yaklaşmakta olan Polo, şimdiye dek olduğundan daha uzun ve geniş.

Daha büyük boyutlar, daha uzun bir dingil mesafesine ve geniş raylara, yani artan iç mekan ve önceki modellerden önemli ölçüde daha büyük bir hacim anlamına geliyor.

Bugün olduğu gibi, yeni Polo hem üç hem de beş kapılı gövde stilleri olarak sunulacak. VW'nin artmış sürüş yüksekliğine ve ilave parçalara sahip bir CrossPolo varyantı sunacağını henüz netleştiremedi ki ona da ayriyeten yarı-safkan arazi görünümü sunacak. CrossPolo, platformunu yeni Polo'yla paylaşan ve ön ya da dört tekerden çekiş seçeneği sunacak olan T-Cross Breeze SUV'nin yeni üretim versiyonu nedeniyle hurdaya çıkmış da olabilir.

En yeni Polo tamamen yeni bir kabine sahip olacak gibi. VW, yumuşak gösterge paneli izleri ve yeni trim elemanlarının yanı sıra son zamanlarda makyajlanan Golf kaynaklı kontrolleri ve ön koltuklar, algılanan iç kalite  onu rakiplerine karşı büyük bir koz sahibi yapacaktır.

Motor serisi, VW patronu Herbert Diess'in zorladığı maliyet azaltma girişimleri doğrultusunda yeniden şekillendirilecek. Halihazırda neredeyse 14 varyantın bulunduğunu düşünürsek pek de haksız sayılmayız.

Büyük Golf'ten farklı olarak VW, yeni supermini'sini saf elektrikli veya genişletilmiş benzinli-elektrikli bir hibrid varyant ile sunmak için acele bir plan yapmıyor. Bununla birlikte, yeni Polo, kısa menzilli bir benzinli hafif hibrid güç aktarma organı ile de satılacak.

Ayrıca, seçilen pazarlarda yeni bir Polo TGI'de 95 bhp geliştiren turbo 1.0 litrelik üç silindirli motorun doğalgazla beslenen bir versiyonu da planlanıyor.

Düşük güçlü motorlarda beş ileri manuel şanzıman, güçlü üniteler için altı ileri manuel bulunuyor. Yedi ileri çift kavramalı şanzıman ise şüphesiz bir opsiyon olacaktır.