Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Yüce Auto Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkanı Ali Yüce ve Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar‘ın ağırladığı misafirler yeni binayı ve showroomu gezerek bilgi aldı.
 
“Stratejik ortaklığımız daha da güçlenecektir“

Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela, aynı zamanda Çekya Türkiye Dayanışma Derneği irtibat noktasının da bulunduğu Yüce Auto Skoda binasında incelemelerde bulunurken “Bu özel dernek Türk ve Çek markaları arasında ekonomik, akademik, ticari ilişkilerin derinleşmesine ve yeni işbirliklerinin kurulmasına odaklanacaktır. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den tüm taraflara açık olan bu dernek iki ülke arasındaki stratejik ortaklığımızı daha da güçlendirecektir. Yüce Auto Skoda’ya yeni binası hayırlı olsun derken, Çekya Türkiye Dayanışma Derneği’ne sağladığı katkılardan dolayı da teşekkür ederim“ şeklinde konuştu.
 
Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ise misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada 33 yıla varan Skoda Türkiye distribütörlüğünde birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti aktarırken;
“Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yüce’nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkanı olmasıyla bu ilişkileri daha da ileri götüreceğimize inancım tamdır. DEİK ile önemli bir misyon üstlenmiştik. Bu misyon, marka işbirliğimizin yanı sıra kadim Türk ve Çek halklarının dayanışmasına ve kültür başta olmak üzere her türlü sosyal, sportif, kültürel işbirliğine katkıyı amaçlayan Türk-Çek Dayanışma Derneği’dir. Derneğimiz ekonomik anlamda iki ülkeyi ileriye taşırken, geçmişi yüzyıllara dayanan iki halkın refah ve mutluluğunu da kendine görev edinmiştir. Ticari faaliyetlerimiz ile birlikte iki ülke halkının refah ve mutluluğunu sağlayacak bu adımlar sonucunda Çekya Cumhuriyeti tarafından şahsıma layık görülen “Diplomasi Liyakat Madalyası” bu anlayışımızın takdir edilmesinin en büyük göstergesi olmuştur. Bundan büyük bir onur duyuyorum“ şeklinde konuştu.
 
Ziyarete Çekya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Petr Tresnak, Çekya Parlamento Üyesi Jiri Hazek de katıldı.