acelik @ otomobilgazetesi.com

Tam 2 yıl 7 ay olmuş Türkiye’de Auto Show’u gerçekleştireli. Neredeyse 3 yıl. Bu 3 yıl içinde neredeyse 4 uluslararası otomobil fuarını ziyaret ettik. Cenevre, Paris Frankfurt… 


Şimdi TÜYAP’ta 2’incisi gerçekleştirilen Auto Show otomobil fuarını yaşıyoruz. Sektörü, ziyaretcisi ve gazetecisiyle şunu net olarak söyleyebilirim ki; biz otomobil fuarını çok özlemişiz. Genel olarak benim sektör çalışanlarından aldığım enerji bu… Tabii sadece çok özlememişiz, çok da iyi hazırlanmışız.


ODD Otomobil Distribütörleri Derneği, Fuar komitesi de bu fuara bence kusursuz hazırlanmış. TÜYAP da bu komitenin 2,5 yıl boyunca diğer fuarlardan aldığı notları ve yapması gerekenleri de eksiksiz yerine getirmiş. Bu yıl gerçekleştirilen fuar için Avrupa standartlarında hatta yer yer hepsinden daha iyi organize olunmuş diyebilirim. Markalar da çok ciddi yatırım yapmışlar. Kısacası hemen hemen herkes üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmiş. TÜYAP’ın İstanbul’un bir ucunda olmasının dezavantajı karşısında bu fuar için yazılacak hiç bir negatif unsur göremiyorum. 


Fuarın açılış ve ilk haftasonu orada olan biri olarak bana ziyaretçi sayısının geçen yıllara oranla biraz daha az gibi geldi. Geçen yıl 550 bin kişi gelmişti. Bu yıl hedef 600 bin ziyaterciydi. Umarım bu rakama ulaşılır. 


Tabii fuarın ilk günü Bursa’da başlayan işçi hareketleri heyecan ve konsantrasyonu biraz dağıtsa da sorunların 1-2 gün içinde çözülmesi fuarı fazla etkilemedi. 


Ben bunca yıl otomobil gazetecisi olarak Türkiye ve Avrupa’da sayısız fuarları gezen bir gazeteci olarak bu yıl Auto Shuw 2015’te emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. ODD Fuar komitesi görevlileri başta olmak üzere herkes görevini eksiksiz yetine getirmiş. Şimdi 31 Mayıs’a kadar sürecek olan fuar ziyatercilerini bekliyor.