acelik @ otomobilgazetesi.com

Yıllardır hiç kaçırmadığım fuarların başında gelir Frankfurt Otomobil Fuarı... Çok büyük olduğundan dolayı yorgunluk 2 katına çıksa da en önemli haberler bu fuarda ortaya çıkar. Çünkü dünyanın en büyük otomobil fuarı Frankfurt Otomobil Fuarı'dır. 

Bu yıl da Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaydım. Hemen hemen tüm yöneticilerle görüşme fırsatım oldu. İşte bu konuşmalar sırasında Nissan Türkiye "kulis" konuşmalarının başında geliyordu.

Öncelikle,  Nissan'ın distribütörü devredışı bırakıp, tüm hisseleri alarak Nissan Türkiye'ye  el atmasıyla yaşanacaklar konuşuluyordu. Bu konudaki haberleri 09.00, 09.30 ve 10.00'da "haberler" bölümünde okuyabilirsiniz. Ben de kısaca özetleyeyim. 

Nissan Türkiye son yıllarda 20 bini aşan satışları ve yüzde 2,5'luk pazar payı ile dikkat çekiyordu. Ticari araç olmadan, filo satışı  yapılmadan sadece perakende satış ile yapılan bu satış başarısı Nissan Motor'un da dikkatlerinden kaçmıyordu. Türkiye pazarını mercek altına alan Nissan, Türkiye pazarında yüzde 5'lik bir pazar payı ile "en çok satan Japon markası olmayı" hedef olarak koymuştu. Çünkü nihai hedef Türkiye'de üretim yapmaktı. Bir diğer global ortağı Renault Türkiye'de yıllardır istiklarlı bir şekilde üretim yaparken bu fırsatı kaçırmak istemiyordu. 

Şimdi sıra bu adımların atılacağı Türk Genel Müdüre geldi. Bu isim belirlendi. 1 Ekim'de açıklanacak. Ama saat 10.00'da otomotiv sektörünün 15 yıllık ilk ve tek haber kaynağı olan otomobilgazetesi.com'dan açıklanacak. Bu saatlerde ben uzun bir uçak yolculuğunda olacağım ve tepkileri saatler sonra öğrenebileceğim. 

Ama şunu söyleyebilirim; tüm bu gelişmelerin Nissan Türkiye ve Renault Mais'e hayırlı olmasını diliyorum:)