acelik @ otomobilgazetesi.com

Barcelona’da kapalı spor salonlarına ve futbol takımına sporsor olan Brisa, dün de Arda Turan’a Lassa markası ile sponsor olduğunu açıkladı. Doğrusu Arda Turan artık Lassa’nın marka yüzü olarak yeralacak. Lassa gibi bir markanın gerçek bir başarı öyküsü olan Arda Turan’ı marka yüzü olarak seçmesi bence tam oturmuş… Brisa’nın Barcelona’ya Lassa’nın da Arda Turan’la yaptığı bu iş birliği gerçek anlamda bir “şah mat” olmuş.

Gala gecesinde beni birçok şey etkiledi. Öncelikle yıllardır yarından takip ettiğim Brisa ekibinin ne kadar iyi bir takım olduğunu bir kez daha gördüm. Başlarındaki teknik director değişse de “takım oyunu” aynen devam ediyor. İşte böyle bir takım oyunu oynayan ekibin gerçekleştirdiği “Lassa Yılın En Sağlamları” projesi başarıyla noktalandı.

Bu gecede ayrıca Arda Turan ile yapılan anlaşma da açıklandı.

Gecenin en etkileyici ismi Arda Turan’dı. İlk kez bu yakından izlediğim  Arda, esprili, hoşgörülü ve alçakgönüllü hali ve tavrıyla salondaki herkesi büyüledi. Arda’nın en önemli özelliği samimi ve içten olması bence. Gecede ilk hocalarına plaket vermesi onlarla şakalaşması ve duygusal konuşması beni ve tüm salonu etkiledi. Hayatını ve geldiği noktayı “Bir çocuğun hayali” olarak nitelendiren Arda Turan umarım yıllar içinde bu çizgisini bozmaz. Şimdilik bozacak gibi de görülmüyor.

Beni etkileyen bir başka isim de Hamza Hamzaoğlu oldu. Galatasaray Teknik Direktörü bu geceye 4 Galatasaraylı futbolcunun ödülünü almaya geldi. Yani kendisi ödül almadı. Sadece futbolcularının ödüllerini aldı, konuşma yaptı ve gitti. Bunu Türkiye’de teknik direktör egosu yaşayan kaç futbol adamı yapar bilemiyorum.

Lassa en “sağlam” futbolcuları seçmiş ama ben orada "sağlam karakterli" insanlar görmekten çok mutlu oldum.

Takım oyununun en güzel örneklerini sergileyen Brisa ekibini tüm bu kusursuz organizasyon için kutluyorum…