Audi yeni A1'i resmi olarak duyurdu

~Audi, yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. Geçtimiz günlerde tanıtılan, Audi ailesinin en üstünde konumlandırılan Q8'den sonra ailenin en küçüğü A1 yeni nesliyle karşımızda.

Sadece 4030 mm uzunluğunda, 1740 mm genişliğinde ve 1400mm boyu ile sınıfının standartlarını yakalıyor. Selefine kıyasla bagaj hacmi de genişleyen yeni nesil A1, eski modele göre 65 litre daha fazla alana sahip. Bu artış bagaj hacmini 334 litreye çıkarırken koltuklar yatırıldığında bu alan 1098 litreye ulaşıyor.

Standart olarak gelen 15 inç jantların yanısıra,16 ve 17 inçlik opsiyonlara sahip jantlar da bir hayli çekici görünüyor. 17 inçlik opsiyon sadece donanım seçeneklerinin tepesinde oturan S Line'da mevcut iken, siyah ve platin grisi renklerde satın alınabiliyor.

İkinci nesil A1'in giriş versiyonu 3 silindirli TFSI motor 96 beygir gücü üretebiliyor. Öte yandan en üst seçenek olan turbo şarjlı 1.4 litrelik motor 202 beygir gücü sağlayabiliyor. 3 silindirli ünite 6 ileri vitesli manuel ya da S-tronic DCT şanzıman ile satın alınabilirken, en üst seçenek olan turbo şarjlı motor sadece S-tronic şanzımana sahip olacak.

Performans, Audi'nin A1 için kurduğu denklemin sadece bir parçası. Audi'nin Sanal Kokpit sistemine geçiş yapan A1, kendisinden daha geniş A8'e oldukça benzemiş. Standart olarak 8.8 inçlik MMI Touch bilgi eğlence sistemi 10.1 inçe kadar büyütülebiliyor. A1 ayrıca şerit kontrol sistemi, çarpışma uyarı sistemi, otomatik acil fren ve adaptif cruise kontrol gibi güvenlik donanımlarına da kavuşmuş.

Yeni Audi A1 2018 yılının sonuna doğru satışa çıkacak.

19 Haziran 2018, Salı
Etiketler: audi   a1 sportback   s1   s-line   yenilik  

Facebook Yorumları