Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından açıklanan"İkinci el otomotiv yönetmeliği”nin sektördeki güvensizliği ortadan kaldıracağını belirtti.

Denizaşan 2. El sektöründeki güvensizlik probleminin ortadan kalkması anlamında atılmış çok önemli olan bu adımı desteklediklerini belirterek şunları söyledi;

“2. el otomotiv pazarı, sıfır araç pazarına göre 5 kat daha büyük bir Pazar. Ancak böyle büyük bir pazarda oluşan güvensizlik sorunu 3 ana nedene dayanmaktadır. Araçlardaki kaporta, kilometre, yürüyen ve mekanik aksamdaki durumun doğru olarak alıcı tarafa bildirilmemesi, sahtekarlıklar ve dolandırıcılık. Son olarak da merdivenaltı tabir edilen yetkisiz ve belgesiz bir şekilde bu sektörde faaliyet gösteren kişiler nedeniyle ortaya çıkan vergi kaybı. Bu yönetmelik, bu işi kimlerin nasıl fiziki ortamlarda yapabileceğini düzenlemektedir. Aynı şekilde araçla ilgili kaporta, motor, yürüyen aksam gibi konularda net bilgilerin söylenmesi, ekspertiz raporu ve belli bir kilometreye kadar garanti verilmesi güvensizliğin giderilmesi anlamında önem taşımaktadır. Bu yönetmelik sayesinde araçların nitelikleri artık tam olarak beyan edilecektir”

Denizaşan, pazarda güveni sağlayan etkenlerden birisinin de kurumsal firmalar olduğunu belirterek “İkinci el otomotiv pazarında kurumsal firmaların çoğalması ile araç almak isteyenler güven ve kaliteyi tercih etmektedir. Otoshops’da bu güveni sağlamak adına satışa sunulan tüm otomobillerin geçmişinden, anlık kaporta ve mekanik durumundan emin olabilirsiniz. Otoshops’dan satılan her otomobile 2 yıla kadar garanti vermekteyiz. Tüm otomobiller detaylı bir ekspertiz raporuna sahiptir. Satın alınacak 2.el bir otomobil, kredi başvuru süreçleri de dahil olmak üzere yaklaşık 2 saat içinde teslim edilmektedir” şeklinde konuştu.