2015 yılında Türkiye’de en çok satan sıfır otomobiller belli oldu. Toplamda 968.017 araç satıldı, bunların 725.596 adedi ise otomobil.Geçen yıl 800 bini bulmayan toplam (otomobil+ hafif ticari) araç satışını düşündüğümüzde %26’lık artış ağır vergi yükleri altında gerçekten büyük bir başarıdır.

Yılın en çok satan markalarına baktığımızda emisyon skandalına rağmen Volkswagen’in yılı hatırı sayılır bir farkla ilk sırada kapattığını görüyoruz. Volkswagen’in 2015 toplam satışı, en yakın rakibi Renault’dan aşağı yukarı 21 bin adet daha fazla.

2015 Türkiye'de en çok satan sıfır otomobiller

Hafif ticari araçlarda ise en fazla satış yapan marka, bu alana büyük yatırım yapan Ford oldu. Ford’u, Fiat, Volkswagen ve Renault izlerken,Citroen’in de özellikle Nemo ve Berlingo modelleriyle büyük çıkış yaptığını görüyoruz.

2015’te en çok satılan sıfır otomobiller

Yılın en çok satan sıfır otomobili Fiat Linea oldu. Fiat Linea’yı 2015’te çok iyi bir çıkış yakalayan Toyota Corolla izliyor ki bu iki modelin satış rakamları da birbirine çok yakın.

2015’te en çok satılan ilk 5 sıfır otomobil arasında Renault Fluence, VW Passat ve Renault Clio bulunuyor.

2015 Türkiye en çok satan sıfır araba modelleri

2015’te en çok satılan ticari araçlar

Ford Transit 2015’te Türkiye’de en çok satılan ticari araç modeli oldu ve en yakın rakibi Fiat Doblo ile satış rakamları kafa kafaya gidiyor. Fiat Doblo’dan sonra ülkemizde geçen yıl en popüler ticari araç modeliFiat Fiorino oldu. En çok satan ticari araç modellerinde ilk 5 model arasında Volkswagen Transporter ve Fiat Ducato var.

2015 Aralık ayının en çok satan modeli ise Toyota Corolla...

Aralık 2015 en çok satan araba modelleri

Araba markalarının yılsonu kampanyalarının kazananı Toyota oldu. Toyota Corolla yılın en çok satan sıfır otomobili Fiat Linea’yı yılın tamamında olmasa da Aralık ayında açık ara sollamış durumda.  Hafif ticari araçlarda ise Fiat Fiorino en fazla satış yapan model oldu.

2015’te 120 Elektrikli otomobil de satıldı

Elektrikli otomobiller halen altyapı eksiklikleri olsa da, yüksek fiyatlarına rağmen düşük vergileri ile 2015’te tam 120 sürücünün tercihi oldu.

2.el araba almak isteyenler en çok hangi marka araçlar aradı?

2015 Aralık ayında ikinci el otomobillerde en fazla aranan marka Ford oldu. İkinci el araba satın almak isteyenlerin en çok aradığı ikinci marka ise Peugeot idi. Ford ve Peugeot’dan sonra en çok aranan araba markaları BMW, Renault ve Fiat oldu.

2015 Türkiye en çok aranan ikinci el araba markaları

İkinci elde en çok aranan ve satışa sunulan otomobil markaları

İkinci el satılık araçlar en çok hangi markadandı?

Yıl sonunda arabasını satmak isteyenlerin satışa çıkardığı araçlar arasında en fazla Renault marka araç vardı. Renault’yu Opel, Volkswagen, Fiat ve Ford izledi.

En çok satan ikinci el arabalar 2015 aralık

İkinci elde en çok aranan ve satışa sunulan araba modelleri

İkinci elde en fazla aranan araba modelleri

Sıfır araç kampanyaları döneminin en çok aranan araba modeli Honda Civic oldu. Honda Civic, Ford Focus, BMW 3 Serisi, Toyota Corolla ve Renault Megane en çok aranan ilk 5 ikinci el otomobil modeli oldular.

En çok aranan ticari araç modelleri

En çok satan ikinci el ticari araçlar

En çok aranan ve satışa sunulan ikinci el ticari araçlar

Satılık ikinci el ticari araçlarda en çok aranan marka Ford, en çok satışa sunulan marka ise Fiat oldu. En çok aranan ticari araç modelinin ise sıfırda da büyük çıkış yapan Citroen Berlingo olduğunu görüyoruz. Mercedes Vito da 2015 yıl sonu sıfır kampanyaları döneminde en çok aranan ticari araçlar arasındaydı...