Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Maryland banliyösünde bir EV şarj tesisinde, “Ülkemizde ve dünyada ulaşımın geleceği elektriktir” dedi.

Başkan Joe Biden'ın geçen ay imzaladığı 1 trilyon dolarlık altyapı yasası, ülke çapında bir şarj istasyonu ağının genişlemesinin önünü açıyor. Hükümetin, eyaletlerin inşa etmesi için 63 milyon doları Maryland için olmak üzere 5 milyar dolar bütçe ayırdığı belirtildi. Yasa ayrıca kırsal alanlarda ve dezavantajlı topluluklarda şarj istasyonlarını desteklemek için yerel hibeler için ek 2,5 milyar dolar sağlıyor.

Harris, Biden yönetiminin “elektrikli araçları herkes için erişilebilir hale getirmek” istediğini söyledi. “Kesinlikle herkes için erişilebilir ve kolay hale getirin. Tıpkı arabanı benzinle doldurmak gibi.”

Beyaz Saray, kişisel otomobiller ve ticari filolar için elektrikli araçların hızlandırılmış benimsenmesinin, Biden'ın 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını ve binlerce istihdam yaratacağını söyledi.

Biden, 2030 yılına kadar satılan yeni araçların yarısının elektrikli otomobiller ve kamyonlardan oluşması hedefini belirledi.