Bugatti alıcıları, yeterli parayla Bugatti Sur Mesure programı aracılığıyla otomobillerini istedikleri gibi kişiselleştirebiliyor ve bu program "neredeyse sonsuz" kişiselleştirme olanaklarıyla övünüyor. Ancak bir müşteri, bu güzel Bugatti - Chiron Super Sport Golden Era otomobili ile bu iddianın sınırlarını gerçekten zorladı.
Otomobil üreticisinin 100 yılı aşkın tarihine derin bir hayranlık duyan, adı açıklanmayan bir Bugatti koleksiyoncusu tarafından sipariş edilen Altın Çağ otomobilinin tamamlanması iki yıl sürmüş ve otomobilin her iki yanında görülen sanat eserleri için 400 saat harcanmış. Tasarımcıların özel kalemlerle doğrudan karoser üzerine çizdiği karmaşık elle çizilmiş eskizler içeriyor. Bugatti, bunun şirketin şimdiye kadar üstlendiği en zorlu özel projelerden biri olduğunu söylüyor - ve bunun nedeni de açık.
Projeyi yöneten eski Bugatti Tasarım Direktörü Achim Anscheidt, "Bu eskizler için otantik bir sonuç elde etmenin (ve Bugatti'de otantikliğin her şeyden önemli olduğunu) ancak kağıt üzerinde eskiz yapmak için kullandığımız kalemleri gerçekten kullanırsak mümkün olabileceği en başından beri bizim için çok açıktı - başka herhangi bir şey sahte veya düşük kaliteli bir görüntüye neden olabilirdi" dedi. "Bu yüzden kalem kullanmamıza ve tüm eskizleri doğrudan boya üzerine elle yapmamıza olanak tanıyacak bir süreç bulmamız gerekiyordu."
Yolcu tarafında Type 41 Royale ve Type 57 SC Atlantic gibi ikonların yer aldığı 26 benzersiz çizim sergilenirken, sürücü tarafında Bugatti'nin 1987'den bu yana tarihini belgeleyen 19 çizim bulunuyor. Bu çizimler EB110, Veyron ve Chiron gibi modern Bugatti'lerin yanı sıra ikonik W16 motorunu da içeriyor.
İki tonlu gradyan boya işi bu özel portreler için tuval görevi görüyor. Ön paneldeki Nocturne Black, A sütunundan aracın arka tarafına kadar uzanan ve bu araç için yeni olan Dore altın rengi boyaya karışıyor.
Karmaşık sanat eserleri kabine de uzanıyor. Her bir kapı paneli, bir tarafta EB110, Veyron ve Chiron, diğer tarafta ise Type 35, Type 57 SC Atlantic ve Type 41 Royale olmak üzere üç Bugatti ikonu ile elle boyanmıştır. Başka yerlerde ince Altın Çağ dikişleri ve elle yazılmış "One-of-One" ibaresi yer alıyor.
Fiyatı ne kadar? Önemli değil - bu türünün tek örneği Chiron Super Sport kopyalanamayacak. Ancak Bugatti'nin diğer tek modellerinin bazı maliyetleri göz önüne alındığında, bunun milyonlarca dolar olmasını bekliyoruz. Otomobil, çok zengin bir koleksiyoncunun garajına gitmeden önce Monterey Otomobil Haftası sırasında sergilenecek.