2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası ünvanına sahip olan BYD, 2023’ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek adından söz ettirmeye devam etti. 5 milyonuncu yeni enerji aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede ilk ulaşan üretici olarak önemli bir kilometre taşına daha imza atmayı başardı. Geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor.
 
BYD Türkiye’nin Genel Müdürü İsmail Ergun oldu
BYD Türkiye yapılanmasının başına ise, otomotiv dünyasının deneyimli ismi İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin Türkiye pazarında lider elektrikli araç markası olma hedefiyle tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür olarak görev alacak. Toyota Türkiye’de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi birçok alanda 30 yıldan fazla üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip olan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) görevini sürdürmekteydi.
 
BYD / BYD Auto Hakkında:
Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, daha iyi bir yaşam için teknolojik inovasyonlarıyla öne çıkıyor. 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30’un üzerinde ülke ve bölgede otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerinin dahil olduğu bir iş hacmine sahip.
 
2003 yılında kurulan BYD Auto, BYD’nin otomotiv kuruluşu olarak daha iyi bir yaşam için otomobil ve otomobil teknolojileri geliştiriyor. Global olarak çevreci teknolojileri otomobillere adapte etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştiriyor. Elektrikli araçlar ve bataryalar konusunda uzman olan şirket, Çin’de üst üste 9 yıldır, globalde ise son 2 yıldır en fazla yeni nesil enerjili (elektrikli ve plug-in hibrit) binek araç satan marka olmayı başarıyor. Merkezi Hollanda'da bulunan BYD Avrupa ise, BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı merkezi olarak Avrupa’da konumlandırıldı.