Davada, 2018'deki maaş skandalıyla ilgili olarak Nissan ve yaklaşık bir düzine kişi tarafından hakaret, iftira, karalama ve 'maddi delil uydurma' iddiaları yer alıyor.
Ghosn davayı, 2019 yılında Japonya'dan dramatik kaçışından bu yana kaçak olarak yaşadığı ülke olan Lübnan'daki savcılıkta açtı. Ghosn, davayı açma amacının, olayların hayatına verdiği zarar için 'küçük bir tazminat' almak olduğunu söyledi.
Financial Times'a verdiği online röportajda Ghosn şunları söyledi: 'Aradığım şey intikam değil, sadece haklarımın bir kısmını geri almaya çalışıyorum. Sadece tüm bu komplocuların yaptıklarından sonra yataklarında rahat uyuyamayacaklarından emin olmak istiyorum.
Eski Nissan CEO'su, üst düzey şirket yöneticileri tarafından düzenlenen bir girişimle görevinden uzaklaştırıldığını iddia ediyor. Ghosn, görevden alınmasının Nissan'da alınan kararlar üzerinde Renault'nun artan etkisini kırmak için tasarlanmış olduğunu söylüyor ve kendisine yöneltilen tüm iddiaları defalarca reddetti.
2020 yılında Ghosn hikâyenin kendi tarafını açıkladı. 'İşimden acımasızca alındım,' dedi. "İşimden, ailemden ve arkadaşlarımdan koparıldım.” Ayrıca 130 gün boyunca penceresiz bir hücrede tek başına tutulduğunu ve savcıların uluslararası adalet standartlarını ihlal eden sahnelerde itirafta bulunması için kendisine baskı yaptığını iddia etti. “Ben adaletten kaçmadım, adaletsizlikten kaçtım” diye ekledi.
Üç yıl süren gizliliğin ardından Ghosn nihayet Japonya'dan nasıl kaçtığını açıkladı. Temmuz 2021'de BBC'ye verdiği bir röportajda her şeyi anlattı.
Ghosn Kasım 2018'de Tokyo havaalanında tutuklanmış ve bir sonraki yılı polis gözetimi ve ev hapsi arasında geçirmişti. Ev hapsinin bir döneminde, eşiyle görüşmesine izin verilmeyeceğinin söylenmesi üzerine kaçış planını yapmaya karar verdi.
Sivil kıyafetler giyerek kılık değiştirmiş ve hızlı trenle Tokyo'dan Osaka'ya gitmiş. Osaka'ya ulaştığında, kendisini büyük bir uçuş çantasının beklemekte olduğu yakındaki bir otele gitti. Kutunun içine kapatıldı, müzisyen kılığındaki iki adam tarafından havaalanına götürüldü ve Türkiye'ye giden özel bir jete bindirildi.
Türkiye'ye vardığında Ghosn başka bir uçağa aktarıldı ve Beyrut'a uçtu- ve Lübnan Japonya ile suçluların iadesi anlaşması imzalamadığı için orada kalmasına izin verildi. Ancak Ghosn'un Amerikalı suç ortakları o zamandan beri Japon yetkililere teslim edildi ve şimdi kaçışına karıştıkları için üç yıl hapis cezasıyla karşı karşıyalar.
Kaçışını tamamladıktan kısa bir süre sonra Ghosn şu açıklamayı yaptı: “Artık Lübnan'dayım ve suçluluğun varsayıldığı, ayrımcılığın yaygın olduğu ve temel insan haklarının reddedildiği hileli bir Japon adalet sistemi tarafından rehin tutulmayacağım.”
Kaçışını tamamladıktan kısa bir süre sonra Ghosn şu açıklamayı yaptı: “Şu anda Lübnan'dayım ve artık suçluluğun varsayıldığı, ayrımcılığın yaygın olduğu ve temel insan haklarının reddedildiği hileli bir Japon adalet sistemi tarafından rehin tutulmayacağım.”
Ghosn, kendi avukatlarını bile şaşırtacak şekilde 'adaletsizlikten ve siyasi zulümden kaçmak' zorunda bırakıldığını iddia ediyor. Japon hukuk ekibinden Junichiro Hironaka, Ghosn'un kaçışını 'affedilemez bir davranış' olarak nitelendirdi.
Ghosn, 1 milyar yen kefalet ücretini yatırdığı Tokyo'dan kaçışına kadar, maaşını eksik bildirmek, Umman'daki bir Nissan distribütörüne yasadışı ödemeler yapmak ve kendi kişisel harcamaları için şirketten para aktarmak suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyordu. Ghosn tüm suçlamaları reddediyor.
Ghosn, mali işleriyle ilgili devam eden soruşturmada yeniden tutuklanmasından günler sonra, 2019 baharında masumiyetini protesto eden bir video açıklaması yayınladı.
Nissan'ın eski başkanı bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyordu ancak dünya medyasına konuşmasını engelleyen yeni bir soruşturma kapsamında yeniden tutuklandı. Financial Times'a göre ikinci kez tutuklanması, Nissan'ın bir yan kuruluşu tarafından denizaşırı bir bayiye gönderilen ve Ghosn tarafından kontrol edilen bir şirkete aktarıldığı iddia edilen 5 milyon dolarla ilgiliydi.
Tokyo Bölge Savcılığı Başsavcı Yardımcısı Shin Kukimoto o sırada gazetecilere şunları söyledi: “Şu anda elimizde tamamen farklı bir dava var ve biz sadece doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi yapıyoruz. Soruşturmamız sonucunda Ghosn'un gözaltına alınması gereken yeni bir dava var ve mahkemeden uygun şekilde bir tutuklama emri aldık.”
Ghosn yine de suçlamaları kabul etmedi. “Bu sabah tutuklanmam çirkin ve keyfidir' dedi. Bu, Nissan'daki bazı kişilerin savcıları yanlış yönlendirerek beni susturmaya yönelik bir başka girişiminin parçasıdır. Beni susturmaya çalışmak dışında neden tutukladılar? Ben pes etmeyeceğim. Bana yöneltilen asılsız suçlamalar ve ithamlar karşısında masumum.”
Nissan son olaylara karşılık olarak Ghosn'un tazminat ve ödeme paketlerinin yanı sıra şirketteki temsilci direktör Greg Kelly'nin eylemlerini birkaç aydır araştırdığını söyledi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Nissan Motor Co Ltd, bir muhbir raporuna dayanarak, şirketin yönetim kurulu başkanı Carlos Ghosn ve temsilci direktör Greg Kelly'nin karıştığı suiistimallerle ilgili olarak son birkaç aydır bir iç soruşturma yürütmektedir. Soruşturma hem Ghosn'un hem de Kelly'nin, Carlos Ghosn'un açıklanan tazminat miktarını azaltmak için Tokyo Borsası menkul kıymetler raporunda uzun yıllar boyunca gerçek miktardan daha düşük tazminat miktarları bildirdiklerini göstermiştir."