2024 öngörüleri…
Öncelikle piyasada yine değişik bir sene bekliyoruz. İlk 3 ay farklı, ikinci-üçüncü çeyrek farklı, son çeyrek farklı olacak diyoruz ama sonucunda yüzde 30-35 arası bir daralma bekliyoruz. Yani Doğan Trend Otomotiv olarak bizim öngörümüz, otomobil pazarının 967 binlerden 600-650 bin adetler arası bir yere oturacağı yönünde. Burada da özellikle ÖTV muafiyetlerinin getirdiği enerji ile ilk 3 ay hareketli olur. İkinci, üçüncü çeyrekte seçim sonrası biraz makro ekonomik sebeplerle talepte yavaşlama olacağını düşünüyoruz. Ama sene sonuna doğru, dördüncü çeyrekte yine ivmelenmenin başlayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu da bizi 650 bine yakın bir yere götürür. Bu daralmaya rağmen gördüğünüz gibi bizim satış hedefimiz artış yönünde. Satışlarımızı 20 bin adet ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunda birazdan bahsedeceğim 1-2 yeni modelimizin de etkisi var, büyüyen bayi ağımızın da etkisi var, bizim yatırımlara devam etmemizin de etkisi var. Biz küçülen pazarda büyümeyi hedefliyoruz. Bayi sayımızı da 30’dan 40’a çıkarmayı hedefliyoruz.
 
Yeni MG3 Modeli
Biraz yeni gelecek ürünlerimizden bahsedeyim. Yeni bir segmente giriyoruz. Cenevre’de zaten tanıtılacak. Yeni MG3 ile hatchback segmentine giriş yapacağız. O yüzden de adetlerimizi kendimize güvenerek artıracağız diyoruz. İddialı bir giriş yapacağız. Önce hibrit modeli gelecek. Kuvvetli bir hibrit, sınıfının 200 HP’ye yakın gücüyle en kuvvetli modeli olarak gelecek. Yakıt tüketimi de çok düşük. Fiyat olarak ise henüz net değil, çalışıyoruz. Fakat benzinlilerle rekabet etme hedefimiz var burada. Dolayısıyla piyasayı burada zorlayacağız. İlk test araçlarımızı, lansmanımızı büyük ihtimalle size de duyurarak haziran civarı yaparız. Temmuz ayında da montanlı satışlarına başlarız, büyük hedefimiz var MG3 ile alakalı.
 
Cyberster Modeli
Diğer model ise Cyberster. Bir araç getirdik Türkiye’ye. Çok ortaya çıkarmıyoruz, fazla sansasyon yaratıyor çıkardığımızda. Bu aracın atasını görüyorsunuz MG-B modeli. 18 sene dünyada 500 binin üzerinde satmış, MG’yi MG yapan modellerden birinden feyz alarak üretilmiş. 2024 MG’nin 100’üncü yılı. Ona yakışan bir modelle aslında MG 100’üncü yılını kutluyor. Cyberster gerçekten insanın içini titreten bir model. Çok performanslı, gerçekten çok cool bir tasarımı var. İngiltere’yi ziyaret ettiğimizde onu tasarlayan ekiple de görüştük. Genelde bir konsept araç, üretim haline çok benzemez ya bu gerçekten konsept araçla yüzde 95 uyumlu çıktı seri üretime. Hepimizi heyecanlandıran bir model. Hatta bir sosyal medya projesi yapıyordu SAIC Grup. Londra’dan, bize ödül verdikleri konferanstan bir Cyberster yola çıktı. 4-5 ay içerisinde farklı ülkelerde dolaşarak Çin’e gidecek. Hatta Türkiye’nin önemine binayen Türkiye’ye de uğradı bu araç. Sosyal medyada görmüşsünüzdür, İngiltere’de meşhur iki tane ikizin programı var. Türkiye’nin tanıtımı açısından da iyi oluyor. O yüzden istedik gelmesini. Araç gelmişken de biz dayanamayıp bir film daha çektik. Bunu hiçbir yerde göstermedik.