Dodge CEO'su Tim Kuniskis, "Bir Dodge Challenger veya Charger, özellikle de Scat Pack, SRT Hellcat veya özel bir model gibi yüksek beygir gücüne sahip bir model sipariş etmek isteyen meraklılar için bu gerçekten 'Son Çağrı'" diyor. "Heyecan verici, elektrikli muscle otomobil geleceğine geçiş yaparken, Dodge için unutulmaz bir dönemin sonuna işaret ediyoruz.


Üçüncü nesil Challenger 2008 yılında piyasaya sürüldü, bu da onu Amerika Birleşik Devletleri'nde hala satışta olan en eski araçlardan biri yapıyor. Temel şeklini neredeyse hiç değiştirmeden korusa da, muscle otomobil daha güçlü motor ve daha fazla mevcut teknolojiyle orijinal 2008 modelinden büyük ölçüde farklı. Charger ise 2011 yılında piyasaya sürüldü ancak bileşenlerinin çoğunu 2006 yılında tanıtılan önceki nesil sedan ile paylaşıyor.


Muscle otomobil yelpazesinin geleceğine gelince, Dodge Charger Daytona SRT Concept ile geleceğin önizlemesini yaptı. Bu konsept, 455 beygir gücündeki temel versiyondan 800 beygirden fazla güce sahip 800 voltluk SRT Banshee modellerine kadar retro tasarım çizgilerine ve olağanüstü güç rakamlarına sahip elektrikli bir araç. Otomobil üreticisi, elektrikli geleceğine ilk bakışın, 288 beygirlik hibrit güç aktarma organına ve 50km tamamen elektrikli menzile sahip Hornet R/T şeklinde bayilerinde zaten mevcut olduğunu belirtiyor.