50 milyon TL yatırımla hayata geçirilen ve 300 kişiye istihdam sağlaması hedeflenen yeni tesiste, dünyanın önde gelen otomotiv markaları için orta konsol, plastik iç ve dış dekorasyon parçaları ve akü taşıyıcı gibi kompozit parçalar üretecek. Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı, “Hedefimiz 2021 yılı içerisinde bu ürünlere ilave olarak elektrikli ve hibrit araçlar için elektronik komponent üretimine de başlamak. 10 yıl önce temellerini attığımız Ecoplas Otomotiv, kısa süre içerisinde Gebze ve Sakarya’da bulunan iki fabrikasında 900 çalışanı ile 50 milyon euroluk ciro ve 25 milyon euroluk ihracat seviyesine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine yönelik parçalar üreten Türk tedarik sanayi şirketi Ecoplas,Kocaeli’nden sonra ikinci fabrikasını Sakarya’da hizmete açtı. Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreninde; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Kojima Endüstri Başkanı Eiji Kojima, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca hazır bulundu. Törene ayrıca, Ecoplas ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye yöneticileriyle birlikte çok sayıda davetli de katılım gösterdi.
Elektrikli ve hibrit araçlar için üretim yapacak!
Türkiye'nin ihracatına katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla 16 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan üretim tesisinde ilk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti. Kemal Yazıcı açılış töreninde, “Yeni fabrikamızda ilk etapta mevcut ürün gamımızda bulunan iç trim parçaları, orta konsol, plastik iç ve dış dekorasyon parçaları ve akü taşıyıcı gibi kompozit parçaların üretimine devam edeceğiz. Hedefimiz ise 2021 yılı içerisinde bu ürünlere ilave olarak; elektrikli ve hibrit araçlar için BMS (Akü Yönetim Sistemi), anten, USB, wireless charging gibi elektronik parçaların üretimine de başlamak. 10 yıl önce temellerini attığımız Ecoplas, kısa süre içerisinde Gebze ve Sakarya’da bulunan iki fabrikasında 900 çalışanı ile 50 milyon euroluk ciro ve 25 milyon euroluk ihracat seviyesine ulaşacaktır” açıklamasını yaptı.
“Sakarya fabrikası önemli bir rol oynayacak”
Kojima Endüstri Başkanı Eiji Kojima da yaptığı konuşmada, “Ecoplas’ın değerli yöneticileriyle ilk tanıştığımızda, geleceğe dair bakış açıları bizleri çok etkiledi. Avrupa genelinde hibrit ve elektrikli arabalara olan talebin daha da artacağını biliyoruz. Bundan dolayı iki firmamız arasındaki ‘kazan-kazan’ ilişkimizin daha da güçlenmesi önem arz etmektedir. Ecoplas ve Kojima’nın birlik olup Toyota Motor Europe’ya (TME) hizmet vermeye devam etmesini ümit ediyorum. Bunun için önemli rol oynayacak bu yeni fabrikanın bugün açılmış olması bize güç vermiştir.Burada olan herkesin desteklerinin devamını arzu ediyor, Ecoplas firmasının daha da başarılı olmasını diliyorum” dedi.
Bakan Yardımcısı Büyükdede: Elektrikli ve hibrite dönüşüm var
Ecoplas’ı Türkiye'nin nadide firmalarından biri olarak gördüklerini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise, “Türkiye 1.6 milyon adedin üzerinde araç üreten ve aynı zamanda otobüste, kamyonda, metro araçları ile hızlı trende yol almaya gayret eden bir ülke. Şu anda elektrikli ve hibrit otomobillere doğru hızlı bir dönüşüm var. Burada 1 yıl içerisinde böyle bir tesisin kurulmuş olması çok önemli bir faktör. Bir yılın daha altında bir zamanda devreye alınmış ve işletmeye girmiş olması ve Kojima ailesinin buraya yapmış olduğu desteğe de buradan bir kere daha teşekkür etmem gerekiyor” şeklinde konuştu.