Bununla birlikte, hala eski usul doğal emişli V8 spor otomobil arayan birçok insan var ve Ford, yeni 2024 Mustang ile markaya yeni gelen genç müşterileri kazanabileceğini umuyor.

Yine de genç müşterileri sadece güçlü bir 5.0 ile etkileyemezsiniz. Şirketin tasarımcıları ve mühendisleri, uzaktan devir fonksiyonu ve elektronik drift freni gibi genç kitleyi cezbedecek özellikler ekledi. Artan kişiselleştirme seçenekleri de bu yönde atılmış bir adım.
"Muscle otomobil kitlesinin içinde markaya son derece sadık olan bir kesim var. Muhtemelen onları ikna edemeyeceğiz. Bu, büyümek ve daha genç bir kitle kazanmak için bir temel. Nüfusun spor otomobil performansından gerçekten hoşlanan ancak mevcut nesilden farklı bir şekilde hoşlanan bir kesimi olduğunu düşünüyoruz," diyor Mustang marka müdürü Jim Owens.

Ancak Ford, muscle otomobil segmentinde doğrudan rakiplerin olmayacağı yeni bir ortamda hayatta kalmaya hazır mı? Owens, "Daha önce böyle bir rekabet olmadan da oradaydık," diye ekledi. "Oradayız çünkü bu, kitlelerin arzulayacağını düşündüğümüz bir spor otomobil segmentinden gelen Amerikan kültürünün temel bir parçası."
Önceki nesil Mustang'in platformunun değiştirilmiş bir versiyonunu temel alsa da, 2024 Mustang birçok düzeyde geliştirildi. İzlenimler selefleriyle aynı 2.3 ve 5.0 litrelik hacimlere sahip olsalar da - daha canlı hissettirdiği ve süspansiyonun iyi dengelendiği yönünde.

Mustang satışları bu yılın Haziran ayına kadar yüzde 2,9 oranında düşerek 25.471 adet olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilere teslim etti.