Bu, Lotus, LEVC, Volvo ve Polestar da dahil olmak üzere bir dizi İngiliz ve Avrupalı otomobil üreticisine sahip olan Geely'nin portföyünde önemli bir değişimi temsil ediyor. Anlaşma Aston'un Çin'deki erişimini artıracak ve yeni teknoloji paylaşım fırsatlarının önünü açacak.
Ana şirket Zhejiang Geely Holding Group, hisselerini arttırmak için 234 milyon sterlin harcayarak, yönetim kurulu başkanı Lawrence Stroll ve Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu liderliğindeki bir konsorsiyumdan sonra üçüncü en büyük hissedar haline geldi.
Geely artık Mercedes-Benz'den daha büyük bir hisseye sahip ve yönetim kurulunda bir koltuk kazanacak. Anlaşmanın bir parçası olarak, en az Ağustos 2024'e kadar hisselerini daha fazla arttırmayacağını taahhüt etti.
Anlaşmanın koşulları Aston Martin tarafından Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Geely, Stroll'un oluşturduğu ortak gruptan 42 milyon hisse satın aldı ve her biri 335p'den 28 milyon yeni hisse ihraç edildi.
Geely Yönetim Kurulu Başkanı Eric Li konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Geçtiğimiz Eylül ayında azınlık hisselerimizi satın aldığımızdan bu yana, Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence Stroll ve çalışma arkadaşlarıyla işbirliği içinde çalıştık ve şimdi bu ikonik otomotiv markasının tam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olmak için ortak teknoloji sinerjilerini ve yeni büyüme fırsatlarını keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz.