Stellantis Türkiye Ülke Başkanı İbrahim Anaç "Mevcut şartlar devam ederse 1 milyona yakın bir pazar beklentimiz var; çünkü talep var. 2018’den beri bir ötelenmiş talep de var. Onun tam olarak doymadığını varsayıyoruz" dedi.


Anaç “Temkinli iyimser bir grubuz. Mevcut şartlar devam ederse 1 milyona yakın bir pazar beklentimiz var; çünkü talep var. 2018’den beri bir ötelenmiş talep de var. Onun tam olarak doymadığını varsayıyoruz. Dolayısı ile ötelenmiş talep nedeniyle pazarın büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Sadece bireysel kullanıcılar anlamında değil, filo tarafında da böyle bir ihtiyacının olduğunu öngörmekteyiz. Nitekim kiralama sektörüne baktığımız zaman aslında 2017’deki büyüklüğünün çok altında şu anda. Dolayısı ile orada çok ciddi bir ihtiyaç var. Bizim ilk aldığımız bilgiler turizmin bu sene iyi geçeceği yönünde. Bu da ilave bir talep getirecektir " şeklinde konuştu.

Öte yandan en büyük belirleyicinin makroekonomik ortamın nasıl olacağı olduğuna dikkat çeken Anaç Bazı kararları almak için Mart sonrası beklediğimiz bir dönem. Değişmeyen tek şey insanların mobilite ihtiyacı” dedi.