Öncelikle belirtmek isteriz ki; FİYAŞ tarafından düzenlenen, birçok şirketin katıldığı ve şirketimiz tarafından kazanılmış ihale ile, 2013 yılından bu yana yönetimini üstlendiğimiz Intercity İstanbul Park olarak ilk günden bu yana temel hedefimiz, dünyanın en iyi pistlerinden biri olan bu tesisin, otomobil sporlarına, Türk sporcularına ve otomobil sektörüne hizmet etmesini sağlamak, tesisi ve üzerindeki tüm yapıları, milyonlarca dolar maddi ve büyük manevi bedeller ödeyerek, vatanseverlik ve vakıf kültürü bilinciyle yapılış amacına uygun kullanarak, sağlıklı bir biçimde korumaktır. Bu uğurda, tesisin yapım maliyeti olan tutarın yarısını harcamış olmaktan da gurur duyuyoruz. Tesiste geçirdiğimiz bu 11 yıl içinde de bu hedeflerimizi çok büyük başarıyla, ihale şartnamesine ve sözleşmemize harfiyen uygun olarak gerçekleştirdiğimizi görmenin mutluluğunu ve haklı gururunu da yaşıyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmenin yanında halkımızı da pistimizle tanıştırma ve ailece vakit geçirebilme imkanlarını da yaşatmamız bizler için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur.
TOSFED ise hem yarışlarımızı iptal edip hem de “Bakın, yarış yapılmıyor” diyerek “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” mantığıyla tarafımıza haksız ithamlarda bulunmaya devam etmektedir. Oysa çok iyi bilmektedirler ki tüm işlerimiz bizzat kendileri tarafından engellenmiş, tesisimizde yarışların yapılmasına izin verilmemiş, yarışlar son anlarda iptal edilip Yunanistan’a alınmış, yapılabilen yarışlar ise ancak ve ancak Tahkim Kurulu kararları ile gerçekleştirilmiştir. Tüm bu engellemelere rağmen tesisimizde, tamamen kendi maddi imkanlarımızla 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirmiş olduğumuz Formula 1 yarışları başta olmak üzere, yapılan önemli organizasyon ve faaliyetlerin bazılarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.


http://intercitypark/intercitypark-etkinlikler-ozeti


Geldiğimiz noktada TOSFED yönetimi, geride bıraktığımız 11 yılda olduğu gibi, bugün de bizzat kendi yarattıkları kaostan yararlanarak ve akraba ilişkilerini kullanarak tesise “çökme” girişimlerine bir yenisini eklemektedir. Yönetimini yaptıkları Körfez Pisti’nin içler acısı halini görmeden, dünyanın en önemli kentlerinden İstanbul’da böylesine büyük bir alana yayılmış, 11 yıldır birçok farklı uluslararası ve ulusal yarış organize eden, tesisi profesyonelce, hakkıyla, sözleşme şartlarına ve amacına uygun bir şekilde işleten Intercity İstanbul Park yönetimini karalayıp pisti ele geçirme çabaları, kişisel egoları ve çıkar ilişkileri ile ilgilidir. Ne yüce devletimizin, ne de yüce yargımızın, tesisin bir aylık elektrik masraflarını bile ödeyemeyecek bir kuruma peşkeş çekilerek, bu güzide tesisin atıl hale gelmesine ve çürümeye terk edilmesine müsaade etmeyeceğine olan inancımız tamdır.
Saygılarımızla,
Intercity İstanbul Park