Lexus markasının kısa zamanda adının duyulmasını sağlayan birinci jenerasyon LS sedan modelinin 5’inci nesli tanıtıldı. Her açıdan yenilenen araç, daha dinamik, daha konforlu ve daha çevreci oldu. 359 hp güç üreten elektrikli hibrit motorlu Lexus LS 500h, Türkiye’de de satışa sunuluyor.

İlk jenerasyon aracın üzerinden neredeyse 30 yıl geçmesine karşın LS, her yeni jenerasyonda öncü bir model olmayı başardı. Yeni tanıtılan beşinci jenerasyon LS ise, önceki jenerasyonun köklü geçmişini, çarpıcı tasarım, yüksek teknoloji ve performansla birleştirerek otomotivde lüksün sınırlarını genişletiyor. Yeni LS, cesur tasarımıyla birlikte Lexus markasının yeni yüzünü temsil ediyor. Coupe tarzı siluetiyle dinamik bir tasarıma sahip olan LS, buna karşın çok geniş bir kabin sunuyor. Çekici dış tasarımının altında, geleneksel Japon estetiği ve modern tasarım kombine ediliyor. Klasik bir lüks sedan tarzını daha farklı bir noktaya taşıyan LS, alçak ve akıcı çizgileriyle bugünün müşteri beklentilerini karşılıyor. Ayrıca, bu tasarım sedan modeli imajını etkilemeyecek biçimde geniş ve konforlu bir kabin sunuyor.

Lexus, LS’in ön ve arka koltuklarında yeni Shiatsu masaj sistemini tasarlamak üzere Japon masaj uzmanlarından danışmanlık aldı. Böylece koltuklar, yolcuların rahatlaması için doğru açıdan parmak benzeri hislerle masaj yaparak yolcuları rahatlatıyor.

Ön koltuklar için beş ayrı masaj özelliği, dokunmatik ekrandan ayarlanabiliyor. Bu sayede vücudun merkezine, bele, üst ve alt gövde bölgelerine odaklanılması mümkün. Sürücü için ise, dikkat dağılmayacak şekilde rahatlama sağlanıyor.

Kendi kendine şarj olan LS 500h, benzinli ve elektrikli hibrit motoruyla birlikte, Lexus’un yeni Çok Kademeli Hibrit Sistemi’ni kullanıyor. Bu teknoloji ilk olarak süper coupe LC 500h’de kullanılmıştı ve şimdi sınıfının öncüsü sedan LS 500h’ye aktarıldı. Atmosferik 3.5 litre V6 benzinli motor, iki elektrik motoru ve kompakt, hafif lityum iyon bir batarya ile kombine ediliyor.

Sistemin toplam güç çıkışı (içten yanmalı motor ve elektrikli motorlar), 359 hp güç üretiyorlar ve bu sayede lüks sedan LS 500h 0’dan 100 km/s hıza 5.4 saniyede çıkıyor; dört çeker versiyonun 0-100 km/s hızlanması ise 5.5 saniye.

LEXUS GS

Sedan otomobillere farklı bir bakış açısı getiren Lexus GS modeli, markanın imzası olan Lexus’a özgü ön panjuru, güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.

Sedan otomobillere farklı bir bakış açısı getiren Lexus GS modeli, markanın imzası olan Lexus’a özgü ön panjuru, güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. GS'nin kaslı ve atletik tarzının altında son derece sessiz, birinci sınıf lüks ve teknoloji ile dolu bir kabin bulunuyor. Mükemmel görüntüsü otomobil kullanmayı bir keyfe dönüştürüyor.Her iki ön koltukta da kelebek tipi kafa desteği, ayarlanabilir oturma desteği, omuz desteği ve yan destekler bulunuyor. Lexus GS, sunduğu premium teknolojileri ile akıllı telefonlar ve diğer multimedya cihazların ekranlarını farklı ekranlarda görüntülenebilir ve kullanılabilir kılıyor. Bu da sürüş sırasında kesintisiz dijital bağlantı imkanı sunuyor. Modelin sürücü ve ön yolcu koltukları, tüm hava koşullarında daha fazla konfor için ayrı ayrı ısıtılabiliyor veya havalandırılabiliyor.

GS, uzun yol konforunu, çeviklikle birleştirerek sedan kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor. Düşük bir ağırlık merkezine sahip olan GS, bu sayede konforun yanı sıra yol tutuş özellikleriyle de öne çıkıyor. GS, uzun yol konforunu, çeviklikle birleştirerek sedan kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor. Benzinli cephesinde 245 HP güç üreten motoruyla GS200t, 230 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. GS’nin motorla son derece uyumlu çalışan 8 ileri otomatik şanzımanın performansını manuel olarak da kullanılabiliyor. Hibrit tarafında ise GS 300h'nin 2,5 litre hacimli, dört silindirli motoru "Atkinson Çevrimi" ve Dual VVT-i akıllı supap zamanlaması gibi gelişmiş teknolojilerden yararlanarak üstün verimlilik ve performans sağlıyor. Hibrit motor seçeneği olan GS 450h'nin 3,5 litre V6 benzinli motoru ve yüksek güçlü elektrik motoru, birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak hızlı ve güçlü hızlanma kabiliyeti sunuyor. Bu üniteyle altı saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/saat hıza ulaşılabiliyor.

Etiketler: otomobil   lexus   gd   ls   araba   haber   haberler   haberi   haberleri