Mercedes, yenilediği AMG GT ailesi ile Los Angles’ta şov yapıyor. Teknoloji ve performans yönünden güçlendirilen modeller arasında GT, GT C, ve GT R’ın yanında tamamen pist odaklı üretilen yeni GT R Pro modeli de yer alıyor. Yenilenen AMG GT model ailesindeki en çok göze çarpan tasarım yenilikleri, yeni LED teknolojili aydınlatma grubu ve güncellenen egzoz çıkışları oluyor.

Ailede teknolojik yönden de büyük gelişmeler yer alıyor. Boyutları 10.25 inç büyüklüğüne yükselen multimedya ekranı, yeni bir ara yüze kavuşurken konsol ve direksiyon üzerinden kontrol edilen touchpad’lerle senkronize ediliyor. Yenilenen sportif direksiyon simidi üzerinde konumlanan touchpad butonların biri multimedya ekranını, diğeri ise 12.3 inçlik yeni dijital gösterge panelini yönetebiliyor. Tamamen dijital yeni gösterge paneli, AMG’ye özgü, değiştirilebilir üç farklı görünüm stili sunuyor: "Classic", "Sporty" veya "Supersport".

Dijitalleşen konsolda yeni butonlara yer veriliyor. Bu butonlar üzerinden aracın egzoz sistemi, şasisi, arka rüzgarlığı ve start-stop sistemi gibi özellikleri kişiselleştirilebiliyor. AMG Dynamics adı verilen stabilite kontrol sistemi dahilinde 4 farklı ayar sunuluyor: Basic, Advanced, Pro ve Master. Sırasıyla bu seçenekler üzerinde her bir üst seviyeye geçildiğinde aracın kontrolü sürücüye daha çok geçiyor. Pro moduna kadar devrede olan stabilite kontrol sistemleri, yeni Master modunda aracın kontrolünü nerdeyse tamamen sürücüye devrederek elektronik sürüş destek sistemlerini devreden çıkartıyor. Master modu GT C ve GT R modellerinde yer alıyor.

Mercedesin GT3 ve GT 4 yarış otomobillerinden ilham alarak geliştirdiği AMG GT Pro paketinde, maunel olarak süspansiyon ayarı yapılabilen coil-over süspansiyon sistemi, yine ayarlanabilir ön ve arka viraj demirleri ile süspansiyonların taban ve üst bölümlerine yerleştirilen hareket kabiliyetini artırıcı maftal parçalar yer alıyor.

Ayrıca AMG GT Pro ile gelen aerodinamik gövde kiti ve karbon seramik frenler modelin performansına büyük oranda katkıda bulunuyor. Yenilenen AMG GT ailesinde yine 4.0 litrelik çitf turbolu V8 motor görev alıyor. AMG GT modelinde 476 HP güç sunarken, GT S 522 HP, GT C 557 HP, GT R ve GT R Pro versiyonları 585 HP güç üretiyor.