Michael Schumacher'in ailesi, bir Alman dergisinin yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Michael Schumacher ile yapay zeka tarafından üretilmiş bir röportaj yayınlamasının ardından yasal yollara başvurmayı planlıyor.
 Ailenin sözcüsü Sabine Kehm Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Alman yayın organı Die Aktuelle tarafından yapılan sahte yapay zeka röportajı" üzerine yasal adımlar atılmasının planlandığını söyledi.
Magazin dergisi Schumacher'in bir fotoğrafını ön sayfaya koyarak "Michael Schumacher'in ilk röportajı!" ifadesini kullandı.
Schumacher Aralık 2013'te Fransız Alplerinde bir kayak kazası geçirdi ve ölümcül bir beyin hasarı yaşadı. Birkaç ay hastanede kaldıktan sonra, özel bakım almak üzere İsviçre'deki bir aile evine nakledildi.
Alman yayıncı, yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte röportaj nedeniyle Schumacher'in ailesinden özür diledi ve Die Aktuelle dergisinin baş editörünü işten çıkardı. Funke dergisinin Genel Müdürü Bianca Pohlmann, "Bu zevksiz ve yanıltıcı röportaj asla yayınlanmamalıydı. Bizim ve okuyucularımızın Funke gibi bir yayıncıdan beklediği gazetecilik standartlarına hiçbir şekilde uymamaktadır."
Ülkemizde de oldukça fan kitlesi olan Schumacher’in birçoğumuza Formula 1’i sevdiren kişiydi.