Opel Vizyon Servis Yetkilisi Kemal Acır “Aracınızı yetkili servise götürmek onu teknolojisinden anlayan uzman bir ekibe teslim etmeniz demektir. Uzman bir ekip,   orijinal ekipman onaylı periyodik araç bakımıylaOpel aracınızın ayırt edici özelliklerinden biri olan güvenilirliğini koruyabilirsiniz. Ayrıca aracınızın periyodik bakımlarının yapılması aracınızı satarken değerini korumanıza da yardımcı olabilir. İyi bakılmış bir araç 2. Elde değerini kaybetmeyebilir.” dedi. 

Üretici firmalar tarafından çeşitli testler sonucunda araç motorlarının en uzun süre sağlıklı çalışmaları temel alınarak bakım süreleri belirlenmektedir.  Araç sahiplerinin bu süre veya kilometreleri geçirmeden araç bakımlarını yaptırmaları önemlidir. Bu nedenle motor modeline bağlı olarak her 20.000 km' de bir dizi kontrol ve bakım işlemleri programlanmıştır.

Araç Yağ değişimine dikkat

Yağ seviyelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir çünkü motorlar zorunlu olarak ufak miktarlarda yağ yakarlar. Mersin yolunda bulunan Opel Vizyon Servis Yetkilisi Kemal Acır “Uzun bir yolculuktan önce araçta yağ değişimi kontrol edilmelidir. Birçok insan çok kısa bir süre sonra yaz tatili nedeniyle otomobille uzun yolculuklar yapacak. Ürün kalitesi ve düzenli denetleme, otomobilinizin yağ ihtiyaçlarına ilişkin kilit faktörlerdir. Neredeyse tüm yeni Opel araçları, bir yıl geçtiğinde ya da her 15.000 kilometrede bir yağ değişimi gerektirir. Dizel partikül filtresine ya da elverişsiz koşullarda kullanılmış turbo-şarjlı benzinli motorlara sahip araçlar söz konusuysa yağ göstergesi erken bir yağ kontrol ihtiyacı için sinyal verebilir.”