Rekabet Kurumu, ÖTV ve KDV indiriminin fiyatlara tam olarak yansıtılmadığı şeklindeki şikayetler üzerine otomotiv sektörünü ani bir kararla takibe aldı ve şok baskınlar yaptı.  Sabah saatlerinde harekete geçen Rekabet Kurumu ekipleri, otomotiv markalarını bir çatı altında toplayan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) başta olmak üzere aralarında bazı büyük markaların da  bulunduğu firmalara ani bir baskın düzenledi. ODD merkezine ve firmaların genel müdürlüklerinde yapılan denetlemede, fiyat listeleri kontrol edildi. Ayrıca, çalışanların bilgisayarlarındaki yazışmaları da incelemeye aldı.
Kasımda otomobillerin ÖTV’sinde yüzde 15 indirim yapıldı. Ticari araçlarda ise KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirildi. Vergi indirimiyle birlikte otomobil fiyatları ortalama yüzde 10 ucuzladı. Ancak, sosyal medyada bazı markaların ÖTV indirimini fiyatlarına yansıtmadığı ve önce zam yapıp, sonra ÖTV indirimini uyguladığına ilişkin şikayetler yer aldı.  
Geçmişte de yaşanmıştı!
Rekabet Kurumu, 2011’de otomotiv sektöründe benzer bir inceleme yapmıştı. 23 otomotiv firmasının hedef, stok bilgileri ile satış ve fiyat stratejilerini paylaştığı gerekçesiyle yapılan inceleme sonucunda 15 firmaya 277.4 milyon lirayı bulan rekor ceza kesilmişti. Otomotiv firmaları kendilerini ünlü yönetmen Sidney Lumet’in “12 Kızgın Adam” filmi ile savunmuştu. Filmden alıntı yapan otomotivciler, Rekabet Kurumu üyelerine filmden 1 dakikalık bir bölüm izlettirmişti.