Sıfır ve ikinci elde 100 binin üzerinde araç ilanı bulunan Arabam.com üzerinden ÖTV etkisiyle ikinci elde yoğun talep yaşandığını belirten Arabam.com’un Satış Direktörü Sencer Alagöz, “Sitemizde ÖTV zammından etkilenmeyecek olan 50 binin üzerinde ikinci el araç bulunuyor ve her gün 1000’e yakın yeni araç ilanı sitemize giriyor. Özellikle devreye giren ÖTV düzenlemesiyle bu yönde trafiğin arttığını ve artmaya devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Binek otomobillerden alınan ÖTV’de yeni düzenlemeye gidilmesi ikinci el piyasasını hareketlendirdi. İkinci el piyasasının en yoğun olduğu internet üzerinden yapılan satışlarda da düzenlemenin yayınlandığı günden itibaren hareketli günler yaşanıyor. Türkiye’nin lider online platformu iLab Holding çatısı altında yer alan ve araç ilanları kategorisindeki lider oyuncu Arabam.com’da ikinci el araçlar yüksek talep almaya başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arabam.com Satış Direktörü Sencer Alagöz, ÖTV düzenlemesinden etkilenmeyen 50 binin üzerinde ikinci el aracın sitelerinde yer aldığını söyledi. Yasanın çıkmasıyla birlikte söz konusu ÖTV’den etkilenmeyen fiyat aralığında günlük 1000’e yakın yeni ilanın Arabam.com’a yüklendiğini belirten Sencer Alagöz, ikinci elde yaşanan hareketliliğin artmaya devam edeceğini vurguladı.

İkinci elde üst sınıf avantaj!

Arabam.com Satış Direktörü Sencer Alagöz, “ÖTV’deki yeni düzenlemenin devreye alınmasıyla birlikte ikinci elde trafiğin arttığını açıkça görebiliyoruz. Yasayla birlikte bilindiği gibi %3 ila %10 aralığında bir fiyat artışı oldu. Bu özellikle üst sınıf otomobillerde 20 bin TL’nin üzerinde bir fiyat artışı demek. Ancak ikinci el üst sınıf araçlarda bu artış henüz tam anlamıyla yaşanmadı ve piyasada 0 kilometre fiyatları oturana kadar bir süre daha yaşanmaması öngörülüyor. Yani şu anda ikinci el araç bakanlar üst sınıfta avantajlı fiyatlarla araç sahibi olabiliyor. Tüm bunların etkisiyle de önümüzdeki dönemde ikinci elde satışların artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Diğer yandan ÖTV’deki düzenlemeyle birlikte ‘İkinci elde de eş zamanlı artış olacak mı?’ soruları geliyor. Biz yeni ÖTV’yle alınan araçların ikinci elde satışa sunulmasına kadar fiyatlarda tam bir artış yaşanmayacağını tahmin ediyoruz” dedi.