Murat Şahsuvaroğlu, Türkiye’de otomotiv sektörünün perakende ve hizmet ayağını temsil eden OYDER Başkanlığını yeni dönemde de üstlenirkenYönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Turgay Mersin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Zeynep Fidan Soysal, Uğur Yalçınkaya, Ömer Koyuncu, Uğur Güven ve K. Altuğ Erciş getirildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Aykut Pektekin, Yüksel Ceylan, Murat Yeğin, Şemsi Durdu, Kemal Terpet, Ali Erdem Cindilli, Erdinç Artkıy, Turan Mutlu, Mehmet Koçak, Yusuf Oflaz, Hüseyin Dönmez ve Baki Kış.
Şahsuvaroğlu “AB’ye Benzer Bir Vergi Sistemi Sektörü Canlandırır”
OYDEROlağan Genel Kurulu’nda üyelere seslenen Başkan Murat Şahsuvaroğlu, otomotiv sektöründeki tüm derneklerinyoğun çabalarıyla ÖTV ve KDV destekleri ile hurda teşviklerinin hayata geçirildiğini hatırlatarak “Bu durum gösteriyor ki hükümetimiz sektörümüze pozitif bakmaktadır. Otomotiv sektörü birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi o ülkenin her alanına etki eden bir konumdadır. bu sebeple öncelikle desteklenmesi gereken, yarattığı kaliteli istihdam ve katma değeri, tedarik sanayisinin gücü ile ve üstün hizmet kalitesi ile dikkatle korunması gereken bir sektördür” dedi. Başkan Şahsuvaroğlu şunları söyledi;
“Türkiye’deki otomotiv perakendecileri yapılanmasını en az yıllık bir milyon adetlik iç pazar satış adetlerine göre gerçekleştirilmiştir. Böyle kurumsal bir yapının 2019 yılında öngörüldüğü gibi 400-500 bin adetlik pazar ile sağlıklı şekilde ayakta kalması mümkün görünmemektedir.Öncelikle iç pazarımızın potansiyelimize uygun şekilde canlandırılması ve bu sektörden kazanç sağlayan tarafları tatmin etmesi hepimiz açısından elzemdir.
Bu noktada, vergi indirimleri ile desteklemek gibi kısa süreli çözümlerin yanında, daha yapısal ve kalıcı adımların atılmasının da tam zamanı olduğu görülmektedir. Çalışmaların hayata geçilmesinde OYDER olarak her anlamda destek vermeye hazırız.
Ülkemiz otomotiv sektörünün vergi gelirleri içinde önemli bir paya sahip olmasının getirdiği sorumluluğu hep beraber taşımaktayız. Ancak dünyada yaşanan değişimlere ayak uydurabilmek ve sektöre hitaben yapılmış yatırımlarımızı koruyabilmek için, Avrupa Birliği ülkelerindeki benzer bir vergi sistemi oluşturmamız durumunda, otomotiv pazarının eski canlılığına kavuşturacağına inanıyoruz.”
Genç OYDER’in Yeni Başkanı Gizem Yüzbaşıoğlu
OYDER Genel Kurulu’nda bir başka görev değişikliği de yaşandı. Başkanlığı 2 yıldır sürdüren Yusuf Oflaz, bu görevini yapılan seçimle Gizem Yüzbaşıoğlu’na devretti. Yusuf Oflaz bundan sonra OYDER Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.