İtalya’da 1872 yılında Giovanni Battista Pirelli tarafından kurulan, başta İtalya olmak üzere, dünyanın birçok yerinde sanata ve sanatçılara destek veren Pirelli, iletişim çalışmalarında kullandığı görsel malzemeleri ilk kez bir kitapta topladı. Markanın, 1872-1972 yılları arasında iletişim ve reklam etkinliklerinde kullandığı illüstrasyonlar ve grafik sanatı örneklerinin yer aldığı The Muse in the Wheels 100 yıllık dönemde Avrupa sanatını etkileyen sanat akımlarının, iletişim sektöründe kullanılan en iyi örneklerini barındırıyor. 

Tüm dünyada reklam ve iletişim sektörünün Altın Çağı olarak adlandırılan İkinci Dünya Savaşı sonrasında reklam sektöründe kullanılan eşsiz görselliği ve kendine has dilini yansıtan çalışmaların da yer aldığı kitap, ilk kez 1907 yılında kullanılmaya başlayan Pirelli logosunun da hikayesine yer veriyor. Kitapta, Pirelli’nin artık tüm dünyada her yıl büyük ilgiyle beklenen ünlü takviminin de hikayesi unutulmadı.  1963 yılında ilk kez İngiltere’de yayınlandıktan sonra kısa zamanda bir efsane haline gelen Pirelli takviminin, aslında ilk kez 1920’de yayınlandığını ifade eden kitapta takvimden seçilmiş kareler de bulunuyor. 

200’den sanatçının 450 eserinin bulunduğu The Muse in the Wheels, grafik sanatının da yıllar içinde farklı akımlar ve yaklaşımlar ile evrilmesini de gözler önüne seriyor.