Lüks otomobil üreten markalar (Porsche gibi), müşterilerine birçok kişiselleştirme seçeneği sunarlar ve zaman zaman kendileri de ideal kombinasyonu müşterilerine önerirler. Porsche de 911 Carrera S’de müşterilerine o ideal kombinasyonu sunanlardan… Aracın dışını Jet Metaliği Siyah rengine boyayan marka, 20 inçlik hafif gri renkteki çok kollu alaşım jantlar ve kırmızı fren kaliperleri kullanmayı da ihmal etmemiş.

İç tasarımın dışa göre daha çok ilgi çektiği modelde, burada kullanılan ahşap kaplama artık yeni nesil otomobillerde, özellikle de performans odaklı araçlarda, görmeye alışık olmadığımız bir görüntü oluşturmuş. Kapı kollarında, direksiyon simidinde, orta konsolda ve gösterge panelinde bolca kullanılan bu malzeme, Espresso rengi deri döşemelerle oldukça şık bir görüntü oluşturmuş.

Alman otomobil üreticisi, otomobilin sadece tasarımında değişikler yaptığı için motor ve şanzıman seçeneklerinde bir yenilik yok. Hala 3.0 litrelik altı silindirli 420 HP güç ve 500 Nm tork üreten motora sahip olan araç, ister 7-ileri manuel ister 7-ileri PDK otomatik şanzımanla satın alınabiliyor.

PDK otomatik şanzımanla alınan şanzımanlı versiyon, opsiyonel olarak alınabilen Sport Chrono paketiyle alınırsa 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyor ve 301 km/s hıza ulaşabiliyor. Manuel şanzımanlı versiyon ise Sport Chromo paketi olmadan 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlıyor ancak 303 km/s hıza çıkabiliyor.