1901 yılından beri dünya çapında yarış pistlerinde ve ralli parkurlarında mücadele eden Skoda, yarışçı kökenlerini bugün de gururla ortaya koymaya devam ediyor. Parkurlarda mücadele eden Fabia R5, bugün WRC2 tarihinin en başarılı yarış aracı olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de de başarısı büyük

Fabia R5, sadece WRC2’de değil, FIA Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası, FIA Güney Amerika Ralli Şampiyonası ve FIA Afrika Ralli Şampiyonası gibi ulusal ve uluslararası birçok rallide üstünlüğünü kanıtladı. 2017’de BC Vision Motorsport Takımı‘nda Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisiyle şampiyonluğa ulaşan Fabia R5, 2018’de de zirvedeki yerini korudu. Böylece Skoda Fabia R5, iki yıl üst üste Türkiye Ralli Şampiyonluğu’na imza atmış oldu.

Skoda’nın düzenlediği ödül töreninde bütün şampiyonlara da ödüllerini takdim etti. Dünya çapında 17 farklı ulusal ralli şampiyonu arasında bulunan Burak Çukurova, takımı adına ödülünü aldı.

Skoda Fabia R5, yeni evine kavuştu

Motorsporlarına büyük önem veren Skoda, Skoda Motorsport faaliyetleri için yeni bir tesis kurdu. Böylece bu tesiste, Skoda’nın fabrika ve müşteri takımları için tüm hizmetler tek bir çatı altında hizmet verilecek. Bu tamamen yeni tesis, markanın motorsporlarına olan tutkusunu gösteriyor. Şu ana kadar 250 adet Fabia R5 satışı gerçekleştiren marka, motorsporları programını kapsamlı bir şekilde yürütmeye devam edecek.