Geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleşen başarılı lansmanın ardından Avrupa pazarına uygun versiyonu geliştirilen Levorg, Eylül’de Avrupa ile eşzamanlı olarak Türk tüketicisiyle buluşuyor. Temmuz ayında peşinat alınarak ön siparişle satışlarına başlanan modelin teslimatları ise Eylül ayında gerçekleşecek. 

5. nesil Legacy modelinin yerini alacak olan Levorg, WRX’in DNA’sında bulunan sportif sürüş zevkini Legacy’nin kullanışlılığı ve geniş iç mekan konforuyla harmanlıyor. 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten boxer turbo motora sahip Sport Tourer Levorg GT-S 105 bin TL perakende satış fiyatı ile sunuluyor.

Modelin ismi Legacy, Revolution ve Touring isimlerinin birleşiminden oluşuyor. 

Ön tasarımını Subaru WRX STI’dan alan Levorg, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikleriyle de günümüzün beklentilerine çok  iyi yanıt veriyor. Araç, kalbinde yüksek torka sahip 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu boxer turbo “DIT” motor taşıyor. Levorg için geliştirilen bu özel motor 250 Nm’lik yüksek tork üreterek daha iyi çıkış performansı sağlıyor. Subaru’nun ünlü Lineartronic şanzımanının simetrik dört çeker sistemiyle birleştirildiği yeni motorla daha düşük zemin titreşimi ve sessiz bir sürüş sunuluyor.

Levorg, Avrupa’da Subaru Arka Araç Tespit Sistemi, Otomatik Uzun Far Fonksiyonu ve Kör Nokta Uyarı Sistemleriyle donatılmış ilk Subaru olma özelliğini taşıyor. Model aynı zamanda 2014’te uygulamaya konan JNCAP önleyici güvenlik performansı değerlendirmesinde en yüksek Gelişmiş Güvenlikli Araç-Artı (ASV+) derecesini aldı. Aktif tork bölünmeli AWD, Subaru’nun “Güvenlik ve Huzur” felsefesini yansıtıyor. Levorg sport tourer dış tasarımı sayesinde ise; 522 litrelik oldukça geniş bagaj kapasitesi sunuyor.