Tesla’nın batarya üretimini gerçekleştirdiği Gigafactory 1 fabrikasında, batarya üretimi dışında bir şeyler daha yapmayı planlıyor. Gigafactory'nin bulunduğu bölgenin valisi, Tesla'nın dev binasında bir sonraki araç için motorlar ve dişli kutuları üretmeye başlayacağını söyledi. Böyle büyük bir üretim tesisi ve Model 3’e büyük bir talep olduğu düşünülürse oldukça mantıklı bir adım.

 

"Tesla Motors'un, Nevada'daki yatırımını elektrikli motor ve dişli üreterek arttıracağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.".

Vali Sandoval, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda Tesla'nın teknik direktörü J.B Straubel'i de tanıttı. Sandoval, "Bu yeni proje, ek sermaye yatırımında 350 milyon dolardan fazla verim sağlayacak ve Nevada'nın yeni ekonomisine 550 nitelikli iş ekleyecek" dedi. Gigafactory'de halihazırda 1.000 Tesla çalışanı ve 2.000 inşaat işçisi bulunuyor. Tesla, sürücüler, ekipman mühendisleri ve "Gigafactory Workforce Development & Education Lead" programı da dahil olmak üzere Gigafactory pozisyonları için aktif olarak çalışan arıyor.

Gigafactory 1 şu anda Model S ve X elektrikli araçlarının yanı sıra Tesla Energy Powerwall için de piller üretiyor. Model 3 için gerçekleştirilecek üretimin bu yılın ilerleyen zamanlarında başlaması planlanıyor. Model 3'ün kendisi ise Tesla'nın Fremont fabrikasında üretilecek.