Şehirli ve dinamik tarzıyla farklı bir sürüş konforu yaşatmayı vaad eden Tivoli, B7 segmentindeki rakiplerine göre oldukça geniş iç hacmiyle beğeni topluyor ve segmentinde özel bir konum alıyor. Tivoli’de lüks ve konforu öne çıkaran birçok detay mevcut. İlk aşamada 7 farklı paket versiyonuyla satışa sunulan Tivoli, geri görüş kamerası, akıllı telefonunuzu araçtaki 7 inç büyüklüğündeki ekrana entegre edebilmenizi sağlayan akıllı ekran özelliği, sürücülerin seçim yapabileceği 6 adet gösterge arka plan aydınlatması, Platinum ve Special Edition versiyonlarda opsiyonel olarak sunulan 2 tone renk seçeneğiyle rakiplerinden farklı bir karakterde olduğunu ortaya koyuyor.

Ayrıca SsangYong’un kompakt SUV modeli Tivoli, KNCAP testlerinde 100 üzerinden 91,9 puan alarak sınıfında rekor kırdı. Tivoli; çarpışma testi, yolcu koruma, sürüş performansı ve kaza önleme testlerini başarılı bir şekilde tamamladı. Tivoli, ön ve yan çarpışma testlerinden de en iyi skoru alarak güvenirliliğini kanıtlamış oldu.

KNCAP (Korean New Car Asessment Program), 1999 tarihinden itibaren Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Araçlar, güvenlik bakımından 9 kategoride ve sınıflandırma bakımından da 5 seviyede teste tabi tutuluyor. (Seviye 1 en güvenli otomobildir)

Tivoli’nin gövde yapısının %71,4’ü yüksek mukavemetli çelik, % 71,4’ün %40’ı ultra mukavemetli ve sertleştirilmiş çelikten imal edilmiştir. Sınıfının en yüksek oranda çelik kullanılan aracı olan Tivoli’nin, güvenli bir araç olma özelliği de resmi olarak tescillendi.

Tivoli Dizel yüksek verimliliği ve çevre dostu özellikleri ile Energy Winner ödülünü Kore'nin başkenti Seul'deki Samsung-dong COEX'de aldı. Tivoli dizel bu ödüle inovatif teknolojileri ile CO2 emisyonunu düşürdüğü için layık görüldü. Energy Winner Ödülleri, Consumers Korea tüketici örgütü ve Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı tarafından veriliyor, Asya Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu tarafından destekleniyor. Ödül enerji verimliliğini teknik inovasyonlarla arttıran firmalara otomotiv, elektronik, inşaat gibi farklı alanlarda veriliyor.

e-XDi160 motor ve AISIN şanzıman kullanan Tivoli dizel Euro 6 emisyon standartlarına uyumlu olup, CO2 emisyonu ise kilometrede 128 gram olarak ölçülüyor Tivoli akıllı enerji sistemi, değişken silindir hacimli yağ pompası ve yüksek verimli turbo şarj sistemi gibi teknolojilerle donatıldı.

Euro 6 e-Xdi160 dizel motor, 1500 – 2500 rpm aralığında orta ve düşük hızlarda maksimum tork vererek mükemmel sürüş, performans ve yakıt verimliliği sunuyor. Motor 3400 – 4000 rpm aralığındaki yüksek hızlarda da tatmin edici verimlilik ve aynı zamanda eğlenceli sürüş vaad ediyor.

Tivoli, yarı katlanır koltukları ile 15. Ergonomik Tasarım Ödülleri'nde en prestijli Büyük Ödül'e layık görüldü. Aynı zamanda SK Encar ve medya kuruluşlarınca yapılan anket çalışmalarıyla 2015'in ilk yarısının en iyi otomobili seçildi.

Dizel versiyonun gelmesiyle Tivoli, kompakt SUV pazarındaki başarılı grafiğini daha da yükselteceğinin sinyallerini veriyor.

SsangYong, Tivoli sahibi olmak isteyen müşterilerine Ekim ayı boyunca 69,750 TL'den başlayan fiyatlarla şimdi al 2016'da ödemeye başlama avantajı ile ulaşma şansı tanıyor. 

Garanti Bankası ile yapılan bu kampanyada ilk 3 ay ödemesiz olup, 36 ay vade seçenekleri ile sınırlıdır. Kampanya stoklarla sınırlı olup 1 - 31 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerlidir.

Tivoli, heyecanla beklenen 1,6 dizel otomatik veya manuel vites seçeneğiyle tüm SsangYong showroom’larında tanışmak isteyen misafirlerini bekliyor.