Hibrit araçlar için geçtiğimiz yıl ekim ayında getirilen ÖTV teşviği ile 1,8 lt motor hacmine sahip olan Toyota C-HR Hybrid şimdi çok daha ulaşılabilir bir fiyat avantajıyla satışa sunuluyor.

Toyota Yeni Global Mimari (TNGA) platformu, Japonya dışında ilk kez Toyota C-HR Hybrid üretimi için Türkiye’de kullanıldı. TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) altyapısının getirdiği avantajlardan yararlanan Toyota C-HR Hybrid, bu sayede crossover segmentinin en dinamik ve dikkat çekici modeli oldu. Bu altyapının yüksek kalitesi sayesinde, daha iyi yol tutuş sağlandı ve böylece sürüş konforundan bir taviz verilmedi.

Özellikle çok yoğun trafiğin olduğu, dur-kalkların çok yaşandığı büyük şehirlerde yakıt tüketimleri katalog verilerinden fazla gerçekleşebiliyor. Hibrit araçlarda ise, trafik sıkıştıkça, diğer tip motorlu araçlara göre daha da fazla yakıt tasarrufu sağlanıyor. Türkiye’de üretilen ilk crossover ve hibrit otomobil olan Toyota C-HR Hybrid, hibrit bataryası ile elektrik üreten motor ve benzin ile çalışan motorun uyum içinde çalışmasıyla yakıt tüketimi de 100 km’de 3,9 litreye indiriyor. CO2 salım oranı da benzinli araçlardaki oranlarının çok altında kalarak ortalama 86 gr/km olarak gerçekleşiyor.

Çekici Tasarımıyla “Farklı”

Coupe hatlarıyla sportifliğini öne çıkaran Toyota C-HR Hybrid, ön bölümdeki sert hatlar ve yan gövdedeki şişkin çamurluklarla güçlü ve kaslı bir görünüm sergiliyor. Heyecan uyandıran elmas şeklindeki dış tasarımı ile, C-crossover segmentinde yeni bir sayfa açan Toyota C-HR Hybrid’de ön tasarımında olduğu gibi arka bölümde de sert ve köşeli hatlara yer veriliyor. Arka cam ve stopların bir kısmı ile birlikte açılan bagaj kapağının ardında ise 5 kişinin bagajını alacak geniş bir alan bulunuyor.

Tasarımda Türk İmzası

Tüm dünyanın büyük ilgi gösterdiği Toyota C-HR Hybrid’in iç tasarımda bir Türk mühendisin de imzası bulunuyor. 10 yıldır Toyota Avrupa’da görev alan Kıdemli Mühendis Mehmet Fatih Kale, C-HR’ın iç tasarımı için standartların dışında çalıştıklarını ve dokunsal kaliteye büyük önem verdiklerini söylüyor.

Toyota ‘Sensual Tech’ adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni Toyota C-HR Hybrid’de bir araya getiriyor. Ergonomik koltukları başta olmak üzere sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin karşılıyor.

Ön konsol boyunca uzanan mavi ışık çizgisi kapı panellerinde de devam ederek tasarımda bütünlüğü sağlıyor ve sürücüyle beraberindeki yolcuyu çevreleyen bir bütünlük sunuyor. Sürücü odaklı orta konsolun üst kısmında, sürücünün göz hizasında olacak şekilde yüksekte konumlandırılan 8 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor.

Sınıfının en iyi kalite algısını (SQ-Sensory Quality) hedefleyen Toyota C-HR Hybrid’in premium kokpit mimarisi yüksek kalite algısını karakteristik özelliklerle birleştirerek öne çıkarıyor. Böylece dış görünüm ile iç mekan arasında tasarım bütünlüğü hemen göze çarpıyor. Dış gövdede kullanılan elmas tasarımı; kapı döşemelerinde, tavan döşemesinde, JBL marka hoparlör kapaklarında ve analog göstergelerin ibresinde de kullanılıyor.

Toyota C-HR, başlangıç seviyesinden itibaren tüm versiyonlarında son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuyor.  17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, Çift Bölgeli Otomatik Klima, Toyota Touch 2 multimedya sistemi, geri görüş monitörü, yağmur sensörü, Cruise Control, Otomatik yanan farlar, LED gündüz yanan farlar ve elektronik park freni gibi üstün donanım özelliklerine sahip Toyota C-HR Hybrid’in üst donanım seviyelerinde ise ek olarak; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler de bulunuyor. Sıra dışı yeni kabin tasarımı üç farklı renkte temasıyla tercih edilebiliyor: Koyu Gri, Siyah/Mavi ve Siyah/Kahverengi.

 

Gelişmiş ve Çevreye Duyarlı Motorlar

Toyota C-HR Hybrid, 122 BG güç üreten 1.8 litrelik VVT-i motora sahip. Toyota’nın gelişmiş hibrit güç ünitesi, sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor aynı zamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Toyota C-HR 3,9 lt/100 km ortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2 emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

 

2020 Yılı Hedefi “15 milyon Hibrit”

Dünyada hibrit otomobil satışlarını yıllık 1,5 milyon adetlere taşıyan Toyota, 2020 yılına kadar toplamda 15 milyon hibrit araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Bugün dünyanın 90 ülkesi ve bölgesinde 33 farklı hibrit ve bir plug-in hybrid modeli ile pazarda yer alan Toyota, 10 milyonu aşan satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor.