Peugeot'nun yenilikçi ve uyarlanabilir EMP2 (Verimli Modüler Platform) yapısının bir evrimi üzerine inşa edilen yeni 308, her zamankinden daha güçlü, daha güvenli ve daha geniş. Yeni yapısal elemanlar daha da fazla verimlilik, sürüş keyfi ve konfor sağlarken, aynı zamanda ilk kez elektrikli güç aktarma organları seçeneğine de izin veriyor. Eskisinden daha büyük ve daha ferah olan yeni 308, sınıfında lider pratiklik ve konfor sunuyor. Selefinden yalnızca 11 mm daha uzun olmasına rağmen, yeni 308'in dingil mesafesi 55 mm artırıldı. Bagaj, 412 litrelik cömert bir bagaj kapasitesine ve zeminin altındaki gizli bölmelere ayrılmış alanda 28 litrelik daha fazla saklama alanına sahiptir. Arka koltuklar düz katlandığında, maksimum kapasite 1.323 litreye çıkar. Örnek niteliğindeki yol tutuşu ve konforu ile yeni Peugeot 308'in kalbinde sürüş keyfi yatıyor. Yeni tasarım, geliştirilmiş sertlik ve istenmeyen titreşimlerde azalma ile sonuçlandı.

Yeni Peugeot 308, çekici yeni tasarımı ve birinci sınıf iç mekanı, kompakt aile otomobili segmentinde sınıfının lideri teknoloji ve güvenlik ile birleştiriyor. Bu modelde ilk kez güçlü ve verimli plug-in hibrit motorlar mevcut ve gelişmiş benzinli ve dizel motorlarla tamamlanıyor. Bir dizi yeni donanım seviyesi ile yeni Peugeot 308, 2021'in sonlarında galerilere çıkacak. Peugeot'nun kompakt aile otomobili segmentindeki inanılmaz başarısını sürdüren yeni 308, sınıf için yeni standartlar belirliyor. Markanın yeni logosunu gururla taşıyan yeni Peugeot 308'in en son tasarımı, dinamizmini ve farklı kimliğini sergilerken, gelecekteki Peugeot modellerinin tonunu da belirliyor. Teknoloji açısından, yeni Peugeot 308, en son nesil sürüş yardımları ve 3D teknolojili Peugeot i-Cockpit® ile, ayrıca kullanımı sezgisel olan ve sizi her zaman bağlı tutan bir bilgi-eğlence sistemi olan i-Connect® Advanced ile donatılmıştır. Yeni 308'in iç mekanı daha fazla alan ve konfor sunarken, özenle seçilmiş malzemeler yüksek kaliteli kaplamayı vurgular. Yeni aerodinamik ayrıntılarla verimlilik ve performans da artırıldı.

Yeni 308, iki takılabilir hibrit güç aktarım mekanizmasının yanı sıra verimli benzinli ve dizel motorlarla sunuluyor ve alıcılara ihtiyaçlarını en iyi karşılayan güç aktarım mekanizmasını seçme seçeneği sunuyor. Peugeot, 2025 yılına kadar tüm model yelpazesinde elektrikli bir varyant sunacak.

Peugeot UK Genel Müdürü Julie David şunları söyledi: "Kompakt aile arabası sınıfı en önemli ve rekabetçi segmentlerden biri olmaya devam ediyor - ve Peugeot'nun gururlu bir başarı siciline sahip olduğu bir sınıf. Bu nedenle yeni 308'i piyasaya sürmek çok heyecan verici. Piyasadaki en verimli, pratik ve teknolojik olarak gelişmiş tekliflerden biri olan yeni 308, ilk kez takılabilir hibrit motorların eklenmesiyle birlikte, her yeninin elektrikli bir varyantına sahip olma taahhüdümüzde bir başka önemli adımı temsil ediyor. 2025 yılına kadar Peugeot modeli.

SINIF ÖNCÜ TEKNOLOJİ VE SÜRÜCÜ YARDIMCILARI

Yeni Peugeot 308, hem yolcuları hem de diğer yol kullanıcılarını güvende tutmaya yardımcı olan en yeni nesil sürüş yardımlarına sahiptir. Sürüş Yardımı paketi (yılın sonunda mevcuttur) Dur ve Kalk işlevli uyarlanabilir hız sabitleyici (EAT8 otomatik şanzıman ile takıldığında) ve Şeritte Kalma Yardımı içerir. Ayrıca, ikili yollarda ve otoyollarda kullanım için üç yeni işleve sahiptir:

Yarı otomatik şerit değiştirme - Sürücü, yön göstergelerini ayarlayarak şerit değiştirme manevrası önerir. Uygun koşullar karşılanırsa ve sürücü tarafından onaylanırsa sistem yarı otomatik şerit değiştirme manevrası gerçekleştirir.

Beklenen hız önerisi - sistem sürücüye hızlarını (hızlanma veya yavaşlama) hız sınırı işaretlerine göre ayarlamasını önerir.

Viraj hızı adaptasyonu - 112 mil / saate kadar (yasal olan yerlerde) kurulum, virajın şiddetine göre otomobilin hızını optimize eder