Volvo Cars, yeni, kompakt, premium SUV'u XC40’ın lansmanında, yeni otomobillerin geleneksel tanıtım yöntemlerine meydan okudu. Yeni modelini, bir otomotiv fuarında tanıtmak yerine gözünü dünyanın moda başkentine, Milano'ya çevirdi ve XC40 dünya lansmanını Milano’nun tam kalbinde, alışılmışın dışında bir sunumla, seçkin bir İskandinav tasarım mağazasında gerçekleştirdi. 

Amerigo Vespucci Vista 12 lokasyonunda yer alan "80 hours Milan c/o" mağazası, Teenage Engineering, POC, Front, Monica Förster, John Sterner gibi modern İskandinav tasarımını yansıtan birbirinden farklı ve ilginç 40 markaya ev sahipliği yaptı. Mağazada yer alan her marka, İskandinav modasından iç tasarıma, aksesuardan teknolojiye kadar özenle seçilmiş bir ürün ile temsil etme özelliğini taşıyordu. 39 markanın yanı sıra Volvo Cars da küresel olarak ilk defa tanıttığı Yeni XC40 ile mağazada yerini aldı. Etkinlikte tüm ürünler, Yeni Volvo XC40 da dahil olmak üzere satın alınabiliyordu.

XC40, Volvo Cars portföyündeki en gösterişli model olarak segmentine bireysellik ve oyunculuk getiriyor. XC40’ın lansmanı, Volvo Cars’ın otomotiv endüstrisindeki kalıpları yıkma isteğinin de bir göstergesi.

21 Eylül tarihinde kapılarını Volvo Cars özel davetlilerine açan "80 hours Milan c/o", davetin ardından Milano Moda Haftası boyunca üç gün tüm ziyaretçilere açık oldu.

Yeni Volvo XC40, hızla büyüyen premium SUV segmentinde global Volvo serisini tamamlıyor 

XC40’ın katılmasıyla birlikte Volvo Cars, tarihte ilk defa, otomotiv pazarında en hızlı büyüyen segmentte küresel olarak mevcut üç yeni SUV sunuyor. Bu durum ayrıca satış ve karlılık anlamında da daha fazla büyüme anlamına geliyor. 

Yeni XC40, Volvo Cars’ın yeni modüler araç mimarisi (CMA) üzerinde üretilen ilk modeli. Tam elektrikli modeller de dahil olmak üzere 40 serisindeki diğer yeni otomobiller onu takip edecek. 

Volvo Cars Başkan ve CEO’su Hakan Samuelsson, “XC40, bizim ufak SUV segmentine ilk girişimiz. XC40, Volvo markasına olan beğeniyi artıracak ve onu yeni bir yöne doğru itecek” dedi. “XC40’ı, Volvo modelleri arasındaki taze, yaratıcı ve seçkin bir yeni üye olarak görüyoruz. Bu yüzden XC40’ı burada Avrupa’nın moda, sanat, tasarım ve yaşam stili merkezlerinden biri olan Milano’da tanıtıyoruz”

XC40 teknoloji alanında, yeni 90 ve 60 serisi otomobillerde yer alan ödüllü güvenlik, bağlantı ve eğlence-bilgilendirme teknolojilerini ufak SUV segmentine de getiriyor. 

Bu yeni teknolojiler XC40’ı pazardaki en donanımlı ufak premium SUV yapıyor. XC40’ta yer alan güvenlik ve sürücü yardım özellikleri arasında Volvo Cars’ın Pilot Assist Sistemi, City Safety, Yoldan Çıkma Önleme ve Engelleme, fren desteği ile Kavşak Uyarısı ve sürücülerin dar park alanlarında manevra yapmalarını kolaylaştıran 360 derece kamera özelliği yer alıyor. 

XC40, ayrıca otomobil içerisindeki depolamaya da sıra dışı bir yaklaşım getiriyor. Zekice tasarlanmış iç dizayn, XC40 sürücüsüne, kapı içlerinde ve koltuk altlarındaki alanlar, şarj ünitesine sahip özel bir telefon bölümü, ufak çantalar için katlanabilen bir askı ve tünel konsolunda boşaltılabilir bir çöp kutusu da dahil olmak üzere fonksiyonel birçok depolama alanı sunuyor 

XC40 üretim anından itibaren D4 dizel ya da T5 benzinli dört silindirli Drive-E motorlar ile sunuluyor. Hibrit ve tam elektrikli olan diğer motor opsiyonları ise daha sonra sunulacak. 

XC40’ın üretimi Kasım ayında, Belçika’nın Ghent şehrinde yer alan Volvo Cars fabrikasında başlayacak; Türkiye’de pazara sunulması 2018 yılının ilk çeyreğinde planlanıyor.