Toplantı, firmanın tamamen elektrikli işletmesi için karışık sonuçların ardından geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nde ID.4 crossover'ın satışları ikinci çeyrekte geçen yıla kıyasla dört kat artarak 6,690 araç satılırken, Almanya'daki Emden fabrikasının bir bölümü, özellikle de ID.4'ün monte edildiği bölüm, zayıf talep nedeniyle geçen ayın sonunda altı hafta süreyle kapatıldı.
Bu durumu göz önünde bulunduran Schafer, 2.000'den fazla yöneticiye önümüzdeki hafta ve ayların "çok zor" geçeceğini belirtti ve "küçük kazanımlar" elde etmeleri için onlara baskı yaptı. Schafer ayrıca, önümüzdeki üç yıl içinde şirkete 11.2 milyar dolar tasarruf sağlamayı hedefleyen yeni bir dizi " istikrar politikası " uygulamayı planlıyor.
VW CEO'sunun "Birçok alanda maliyetlerin çok yükselmesine izin veriyoruz" dediğini ve marka yeni elektrikli araç teknolojisi ve üretim altyapısına büyük yatırımlar yapmaya devam ederken harcamaların derhal askıya alınması çağrısında bulunduğunu belirtiyor.
Dahası, Çin'deki satışlar çok düşük seyretti ve Alman marka rekabetçi kalabilmek için en kârlı modellerinin fiyatlarını düşürmek zorunda kaldı, ancak bu aynı zamanda daha düşük kâr marjları anlamına geliyor. Örneğin, tamamen elektrikli ID.3 hatchback'in fiyatı Çin'de sadece 17,500 $'a düşürüldü, bu da onu vergisiz olarak yaklaşık 36,000 $'dan başladığı Avrupa'dakinin yarısı kadar pahalı hale getiriyor.
Schafer, "Yapılarımız ve süreçlerimiz hala çok karmaşık, yavaş ve esnek değil," diye ekledi.
Alman otomobil markası, tamamen yeni ID.7 elektrikli sedanın yanı sıra benzinle çalışan Tiguan ve Passat modellerinin yeni nesillerinin üretimine başlamaya hazırlanıyor. VW ayrıca yakında Citroen ve Renault gibi rakiplerinin teklifleriyle rekabet edebilmek düşük fiyatlı bir dizi daha uygun fiyatlı elektrikli otomobili de piyasaya sürmek istiyor.