Yenilenmesinin ardından büyük bir değişim geçiren Peugeot 508, içten yanmalı motor seçeneklerinin yanına plug-in hibrit versiyonu da ekleyecek. 1.6 litrelik turbo şarjlı benzinli üniteyi kullanacak PHEV modeli, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Benzinli motorun gücünü ön tekerleklere, elektrikli motorun gücünü ise arka tekerleklere aktaracak bu sistem daha önce 508 ile aynı platformu paylaşan DS 7 Crossback E-Tense’te de kullanılacak.

Benzinli ve elektrikli motorların toplamında 300 bg civarı bir güç üretmesi beklenen otomobilin elektrik menzili ise 50 km olarak açıklandı. Lityum iyon bataryalardan güç alacak elektrikli ünitenin bu pilleri 508’in bagaj kısmının altına yerleştirilecek. Normal şartlar altında yedek lastiğe ev sahipliği yapan alana konumlandırılacak pillerin bagaj hacminde ise herhangi bir değişiklik yaratmayacağı açıklandı.

8 ileri otomatik şanzımanı kullanması beklenen Peugeot 508’in PHEV versiyonu, arka aksına güç yollayacak elektrikli motorunu ise tek oranlı farklı bir şanzımanla kombine edecek. Bu sistemin firmanın SUV modelleri 3008 ve 5008’in PHEV versiyonlarında da yer alması planlanıyor.