Ferrari’nin spor Grand Tourer konseptinin yaşadığı değişimi ortaya koyan yeni dört koltuklu modeli GTC4Lusso, uluslararası çapta ünlü bir mimar olan Jean Michel Wilmotte'un başkanlığındaki “Uluslararası Otomobil Festivali” Jürisi tarafından büyük “Yılın En Güzel Süper Otomobili” ödülüne layık görüldü. Ülkemizde 2016 yılında satışa sunulan GTC4Lusso, kendisine has ‘fastback’ tarzı bir siluet veren son derece aerodinamik ve konik yapılı ‘coupe’ formlu tasarıma sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Ferrari’nin FF modeliyle spor Grand Tourer konseptine dönüşünün ardından yeni nesil 4 koltuklu ve 4 tekerlekten çekişli yeni GTC4Lusso modeliyle dikkat çeken Ferrari’ye 2017’nin ilk ödülü Avrupa’dan geldi. Uluslararası Otomobil Festivali Jürisi, “Yılın En Güzel Süper Otomobili” büyük ödülüne Ferrari GTC4Lusso modelini layık gördü. Ferrari Design Kıdemli Başkan Yardımcısı Flavio Manzoni, bu önemli ödülü 600 misafirin katıldığı çok özel bir davette törenle aldı. Ferrari GTC4Lusso olağanüstü bir motor gücü isteyen, ancak araç içi konforundan, sportif zarafetten ve kusursuz detaylandırmalardan taviz vermek istemeyen sürücüler için ideal bir kombinasyonu simgeliyor.

Adını; Enzo Ferrari’nin favorilerinden biri olan 330 GT ve zarafet ile yüksek performansı eşsiz bir şekilde birleştiren 250 GT Berlinetta Lusso gibi ünlü seleflerinden esinlenerek alan Ferrari GTC4Lusso, kendisine ‘fastback’ tarzı bir siluet veren son derece aerodinamik ve konik yapılı ‘coupe’ formlu tasarıma sahip. GTC4Lusso dört yolcu ve geniş bagaj kısmı için başarılı bir alan ve konforu garanti eden yeterli bir iç hacminin yanında, tavan kıvrımının alçaltıldığı arka tasarımı aracın sportif ruhunu yansıtıyor. Ferrari’nin kendine özgü ikiz arka farları otomobilin arka kısmını süslerken, kaslı tekerlek yuvaları aracın atletik yapısını net biçimde ortaya koyuyor.